Baja Mali Knindža ima jedan cilj: Ako moje pesme ne uđu u čitanke, ništa nisam uradio!

14.01.2021

11:11 >> 12:30

0

Pevač je tokom rata izgubio ujaka i ujnu, brata su mu držali u logoru, a svoju tugu utapao je u stihovima

Baja Mali Knindža ima jedan cilj: Ako moje pesme ne uđu u čitanke, ništa nisam uradio!
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Baja Mali Knindža otkako je počeo da peva i piše pesme, poznat je kao izvođač rodoljubljivih hitova, izvodi i četničke numere, ali kako ima onih koji ga zbog toga osuđuju, istakao je da on nikog ne mrzi, ali da 0ne da na svoje.

– Srušili su mi i zapalili kuću, u Livnu mi zaklali ujaka i ujnu, moj mlađi brat je bio u logoru Lora… Hrvati su upali u kasarnu, pobili sve, a zarobili njega i jednog vodnika – ispričao je Baja, pa dodao:

– Kad je došao kući raspoređen je na minobacače u Čaprazlije, i moj otac Neđeljko je bio u ratu do poslednjeg dana. I onda nekome smetaju moje pesme! Moja pesma nikome ništa loše ne može da učini! Jesu li one gore od toga što su oni meni srušili i zapalili kuću?! Što sam zbog njih otišao sa svog vekovnog ognjišta? Ja njima nisam zapalio kuću, oni meni jesu – ogorčen je Baja, a zatim ispričao da je s porodicom ostao u rodnom Gubinu sve do pada Krajine. Međutim, mnogi ga porede sa hrvatskim pevačem Markom Perkovićem Tompsonom, te je iskazao mišljenje na tu temu.

– Meni prebacuju pesme “Ne volim te Alija” i “Ne damo ti Tuđmane ni metra”. To je bio moj revolt, bio sam pun gneva. Vešali su dve lutke na banderu i govorili da će mi tako obesiti roditelje! Kod Hrvata je uvek bilo izraženo ustaštvo. Kao stanovnik mesta koje je bilo stratište, gde su jame Bikuša i Ravni Dolac, ja to znam – rekao je Baja za Informer, zatim je otvoreno rekao šta ima o Tompsonu.

pročitajte još

– Tompson i ja nismo isti i ne možemo biti. Konobar i pesnik ne mogu da se porede! Na koncertima kod Tompsona su u prvom redu mogli da sede generali Mirko Norac, Ante Gotovina i Mladen Markač. Da su kod mene bili Ratko Mladić, Radovan Karadžić i Sloba Milošević, uhapsili bi i odveli u Hag i mene i njih – smatra pevač. On je otkrio da ima samo jednu želju.

– Ako ne uđem u čitanke, ništa nisam napravio! Napisao sam pesmu “Pevaće se pesme moje, dok Srbi postoje”. Eto, tome se samo nadam. Osećam da se patriotizam i ljubav prema Srbiji ponovo bude kod naroda, ali u tome ne smemo da budemo stidljivi. Moramo da cenimo sebe, svoje planine, reke, sela – zaključio je Baja.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike