Fil Spektor preminuo u zatvoru u 81. godini života

17.01.2021

19:39

0

Poznati muzički producent je osuđen na 19 godina zatvora zbog ubistva glumice, a imao je veoma turbulentan život jer je koristio drogu i alkohol

Fil Spektor preminuo u zatvoru u 81. godini života
Copyright AP Photo/Jae C. Hong

Muzički producent Fil Spektor preminuo je juče u 81. godini u zatvoru, dok je služio kaznu zatvora zbog ubistva glumice Lane Klarkson.

– Zatvorenik Kalifornijske zdravstvene ustanove Fil Spektor proglašen je mrtvim prirodnom smrću u 18:35. u subotu, 16. januara 2021, u spoljnoj bolnici. Njegov zvanični uzrok smrti utvrdiće medicinski ispitivač u šerifu okruga San Joakuin – napisano je u saopštenju.

Njegov život, kako navode strani mediji, krenuo je stranputicom zbog zavisnosti od droge i alkohola.

Osim toga, kako navodi BBS postoji mogućnost da se zdravstveno stanje muzičkog producenta pogoršalo zbog komplikacija izazvanih koronavirusom.

AP Photo

Bio je producent albuma „Bitlsa” Let It Be, ali i hitova kao što su Instant Karma i Imagine Džona Lenona. Sarađivao je sa Tinom Tarner. Primljen je u Kuću slavnih rokenrola 1989. godine.

Pročitajte još

Fil Spektor je osuđen za ubistvo 2009. godine na 19 godina zatvora. Tada se on branio da je u pitanju bio nesrećan slučaj, odnosno da se pucnjava desila kada je Klarksonova navodno poljubila pištolj, ali četiri žene koje su svedočile na sude tvrdile su da im je Spektor pretio pištoljem u prošlosti.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike