Lidija Vukićević otkrila da joj se na Instagramu javljaju devojke koje su silovane: Nisu nikome rekle

23.01.2021

06:38 >> 00:22

0

Glumica je zatečena celokupnom situacijom koja se desila glumici Mileni Radulović, a još više saznanjem da je mnogo njih znalo sve ovo, ali da se o svemu to

Lidija Vukićević otkrila da joj se na Instagramu javljaju devojke koje su silovane: Nisu nikome rekle
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Danima unazad pune se novinski stupci o tvrdnjama koje je iznela glumica Milena Radulović da ju je učitelj glume Miroslav Mika Aleksić navodno silovao dok je bila maloletna. Milenina starija koleginica, Lidija Vukićević je ostala zatečena ovim saznanjem, pa je otvoreno o ovome iznela svoj stav prvenstveno kao majka, a potom i kao žena, glumica i koleginica.

– Ono što meni smeta u celom tom slučaju, on će verovatno biti osuđen, ja sigurno neću da mu sudim… Ali mene strašno deprimiraju ti komentari „šta treba sada sa njim” i „da li je potrebna smrtna kazna” i slično. To su samo floskule. Mi moramo da vidimo šta je rešenje. Sada svako od nas zna šta sa njim treba da bude! Njemu će svakako da se sudi, ali time nismo rešili problem, a niko se ne bavi rešenjem problema – započela je Vukćevićeva.

ATAImages/ Antonio Ahel

Lidija je istakla da prvenstveno majka i otac moraju brinuti o svojoj deci, pa tek onda institucije.

– Pitam se kao majka, da li je moguće i koliko je moguće da roditelji ne primećuju stanje svoga deteta s obzirom da se to ponovilo nekoliko puta? Moje dete kada uđe sa vrata vidim i znam da li ima neki problem i odmah tragam da vidim šta ga muči. To što se dogodilo Mileni i ostalim devojkama je strašno. Ja apelujem na roditelje da moraju da imaju kontrolu nad svojom decom, odnosno nadzor – dodala je ona.

Pročitajte još:

– Mene bi sada bilo sramota da se pojavim u medijima i da kažem da sam sve znala. Zašto onda nešto nisam preduzela? Ja se ne borim samo za svoju decu. Kada sam pre nekoliko godina videla kako jedan čovek juri neko dete na ulici odmah sam zaustavila kola da vidim o čemu je reč i da pomognem detetu. Pre svega, majka sam i uvek gledam iz tog ugla. Ne mogu da okrenem glavu nad torturom nekog deteta, prosto ne mogu – zapitala se Vukićevićeva.

Lidija šokirala sve kada je priznala da putem društvene mreže dobija poruke od devojaka koje su preživele ovo traumatično iskustvo kao i glumica Milena.

– Na Instagramu dobijam poruke devojčica, koje mi pošalju poruku, da im se dogodilo silovanje i da nisu nikome rekle. Prvu stvar koju uradim u tom trenutku jeste da im kažem: „Molim te, kaži svojoj mami ili daj da ja popričam sa njom”. Ovo što mi kačimo na Instagramu i društvenim mrežama, sve je to super, ali hajde da pomognemo jedni drugima – otkrila je Lidija.

– Mogu da shvatim da devojku od 17 godina bude sramota da priča o silovanju i sličnim temama jer možda ne želi da se izlaže sramu i slično. Ali ne mogu da shvatim odrasle da govore o tome u javnosti kako su znali i nisu ništa preduzeli. To je zato što su sebični i licemerni. Zato što gledaju samo sebe i to je ono što nas vodi u apsolutnu propast društva, a ja nikada neću biti takav čovek. Tu neku zaštitničku ulogu prema deci nikada neću izgubiti – ispričala je Lidija Vukićević za Telegraf.rs.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike