Emilija je zbog tate Bekija odrastala okružena poznatim pevačima, a postala travel blogerka: Granicu Izrael-Jordan prešla je peške! (FOTO)

31.01.2021

18:28 >> 20:23

0

Razgovarajući sa 24sedam, otkrila je kako se istorija ponovila - kad je venčanje organizovala za dan kao što je to nekad i Bekić priredio svojim roditeljima

Emilija je zbog tate Bekija odrastala okružena poznatim pevačima, a postala travel blogerka: Granicu Izrael-Jordan prešla je peške! (FOTO)
Copyright Emilija Bekić Foto: Privatna arhiva, Emilija Bekić

Travel blogerka Emilija Bekić, na drušvenim mrežama poznatija kao „Amy explorer”, na specifičan i vrlo kreativan način predstavlja publici svoja putovanja. Najdalje je stigla do Japana, a sa druge strane do Kalifornije, a čim se za to budu stvorili uslovi u planu joj je Island, kao i Južna Koreja. Ćerka Bekija Bekića odrastala je okružena poznatim izvođačima, ali je svakako imala slobodu da sama bira svoj put. Porodica joj je veliki oslonac i podrška, a sa poznatim ocem rado udruži glasove na kanalu „Beba B – dečije pesme”, osmišljenom da usrećuje, uči i zabavlja najmlađe, a ujedno i čuva porodicu okupljenu na jednom mestu.

Kako ste došli na ideju da postanete travel bloger i ko Vam je najveća podrška?

– Želela sam da podelim iskustva sa putovanja kako bih olakšala ljudima da se snađu i šta da vide. Najveću podršku mi daje porodica.

Do koje ste tačke najdalje otišli van granica naše zemlje?

– Najdalje što sam putovala je bio Japan, a sa druge strane Kalifornija.

Gde biste voleli da otputujete, a da do sada još niste?

– Lista je podugačka, ali čim se stvore uslovi za putovanja definitivno Island i Južna Koreja.

Ko su Vam uzori među travel blogerima?

– Ne bih rekla da imam uzore kada su travel blogeri u pitanju, ali inspirativne fotografije i opise putovanja imaju Jovana Kvržić i „Momaokosveta”. Ako bi navela strane blogere, to bi bili „Fun for Louis” i the „Blonde Abrode”.

Pročitajte još:

Koga od poznatih imena pratite, a da još niste bili u prilici da se upoznate?

– Volela bih da upoznam „Sorelle Amore”. Ona trenutno živi na Islandu. Sviđa mi se njen stil snimanja, fotografija kao i stvari za koje se zalaže.

Koju anegdotu najradije prepričavate sa nekog od dosadašnjih putovanja?

– Najviše anegdota imam iz Japana, o kojima mi bih mogla satima da pričam. Takođe se rado sećam zanimljive situacije kada sam sa prijateljima putovala u Jordan. Prelazili smo granicu Izrael-Jordan peške, koja i nije baš predviđena za turiste. To je bilo jedno vrlo interesantno iskustvo.

Kako napreduje „Beba B – dečije pesme”?

– „Beba B” kanal je moja beba. Na ovom projektu radim sa svojim ocem i uživamo u tome. On piše tekstove i muziku, ja dajem glasove i pevam. Takođe, radim na Instagram stranici i marketingu. Ovaj kanal je nastao iz želje da usrećimo, naučimo i zabavimo decu i ujedno da okupimo porodicu na jednom mestu.

Koliko se trenutno isplati rad na takvom projektu, imajući u vidu čitavu situaciju s koronavirusom i manjak mesta za eksponiranje, nastupanje… ?

– Svrha celog projekta je da se dobro zabavimo, družimo i stvaramo. Kada smo krenuli da pravimo pesme nismo razmišljali o profitu. Ni jedna velika i lepa stvar ne kreće iz koristi. U svakom slučaju nema neke zarade na dečijem kanalu. To nam nije ni cilj. Želim da „Beba B” u budućnosti bude jedna lepa uspomena za moju porodicu i naraštaje koji dolaze.

Kako gledate na pomoć od države za izvođače koji uživaju status samostalnih umetnika, oko koje se podigla velika prašina u javnosti?

– Iskreno ne pratim šta se dešava i ne opterećujem se oko toga. Moje inicijalno zanimanje je u sektoru turizma i hotelijerstva. Tako da se radujem da se vratim na posao čim se epidemija završi.

Nedavno se u medijima „provlačila” tema Vašeg venčanja, a Vaš otac ispričao je kako ste ga iznenadili i pozvali ga na svadbu danas-za-sutra, kao što je i on svojevremeno svoje roditelje. Da li Vam je i bila ideja da rekreirate taj potez?

– Nisam razmišljala o tome. Odluka oko venčanja je bila veoma spontana. Muž i ja smo pričali jedne večeri i odlučili da želimo da se venčamo u najužem krugu porodice. Tako da smo im sutra dan samo javili da se lepo obuku i pojave u restoranu. Tek su mi posle moji rekli da se istorija ponovila.

Emilija Bekić Foto: Privatna arhiva, Emilija Bekić

Da li ste ikada osetili težinu „života pod lupom”, kao dete poznatog roditelja?

– Odrastala sam okružena poznatim pevačima, tekstopiscima i muzičarima. Za mene je to bilo „normalno”. Tek kako sam odrastala, shvatila sam šta to znači. Roditelji me nisu slali u privatne škole niti sam se družila sa decom poznatih. Išla sam u državnu osnovnu i srednju, dok sam fakultet i master završila na privatnom univerzitetu. Od 15. godine sam radila razne poslove, jer su moji želeli da me nauče da se sama brinem o sebi i da nisam privilegovana zbog statusa mog oca. Uglavnom sam morala da radim duplo, ali danas se ne žalim na to, jer zbog svega toga stojim sa obe noge na zemlji.

Kako mislite da bi se Vaš otac snašao kao travel bloger?

– Moj otac kao travel bloger bi bio veoma realan. Kod njega nema filtera, Instagramskih poza i slično. Zbog prirode posla dosta je putovao, ali kako i on sam kaže najlepše mu je kada svi zajedno odemo negde, pa im ja budem vodič.

Ako biste se odlučili da se odselite iz Srbije, gde biste najradije živeli i zašto?

– Obožavam da putujem, jer kroz putovanja učim o kulturama, istoriji, gastronomiji i načinu života, ali uvek volim da se vratim u svoju zemlju. Nikad se ne zna, možda mi se mišljenje promeni u budućnosti.

Koga biste poveli na pusto ostrvo?

– Na pusto ostrvo bih povela muža, jer je on moj saputnik. Ipak sam sa njim prošla pola sveta.

Da možete da se menjate društvenih mreža sa nekim na jedan dan, ko bi to bio i da li biste istoj osobi poverili svoje profile?

– Ne bih se menjala ni sa kim. Društvene mreže mi služe kao jedan veliki foto album i spomenar, gde čuvam i delim svoje lepe trenutke i služe mi kao inspiracija.

Koji deo putovanja Vam donosi najviše stresa i da li biste putem društvenih mreža podelili jednu takvu situaciju „bez šminke i filtera”?

– Nekada mi je najviše stresa predstavljalo „šta ću da ponesem”, ali sam „doktorirala” brzo i efikasno pakovanje, pa mogu da se za 5 minuta u malom rancu spakujem bez razmišljanja. U celom procesu vezanom za putovanje uživam. Valjda mi je i to profesionalna deformacija. Nemam problem da podelim realnu sliku sa putovanja. Ne možete nikog prevariti, jer će ta osoba otići na isto mesto i videti kako stvarno izgleda.

Vaš blog nosi poruku „travel urban on budget”. Gde ste najbolje prošli, a da se tome niste ni nadali?

– Moja putovanja su brza, aktivna, veoma sadržajna, pa s tim u vezi ako hoćete dosta toga da vidite morate da vodite računa o finansijama. Tu nema mesta za luksuzne hotele, večere, taksije i slčno. Dosta pešačim, koristim gradski prevoz, hranim se u malim lokalnim restoranima koji nisu popularni na Instagramu. Ovo važi pogotovo kada su velike svetske metropole u pitanju kao što je Tokio. Japan, generalno.

Emilija Bekić Foto: Privatna arhiva, Emilija Bekić

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike