Udovica Nebojše Glogovca o velikoj ljubavi sa glumcem: Na prvu loptu je delovao grublje, a onda sam shvatila da je meka duša

01.03.2021

12:02 >> 22:56

0

Autor: D. Božović

Supruga Milica ispričala je da su se upoznali kada joj je dao intervju, ali njihov razgovor nikada nije ugledao svetlost dana jer je snimak izbrisan

Udovica Nebojše Glogovca o velikoj ljubavi sa glumcem: Na prvu loptu je delovao grublje, a onda sam shvatila da je meka duša
Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Udovica našeg preminulog glumca Nebojše Glogovca, Milica Glogovac, u biografiji „Glogi” autora Aleksandra Đuričića, otvorila je dušu i otkrila sve detalje o velikoj ljubavi sa pokojnim umetnikom.

Jedan od najomiljenijih glumaca srednje generacije, preminuo je 9. februara 2018. godine od raka pluća, a svoju drugu ljubav upoznao je nakon premijere „Hadersfilda” kada mu je Milica, tadašnja novinarka, prišla kako bi ga intervjuisala.

– U meni su se mešali uzbuđenje i strahopoštovanje. Imala sam tremu, onu naivnu, dragocenu za mlade novinare. On je bio iznenađujuće pristojan i koncentrisan. Čudila sam se: „tako veliki glumac, a tako neposredan i drag” – priča Glogovčeva druga supruga i dodaje da taj njihov intervju nikada nije objavljen jer je neko greškom obrisao snimak sa kamere.

ATA Images

Međutim, sudbina je tu umešala prste i udesila da se njih dvoje ubrzo sretnu, a potom su proradile i emocije.

– Zajednički život sa njim bio je tako zabavan! Na prvu loptu delova je robusno, malo grublje, a kada sam ga zaista upoznala, shvatila sam koliko je meka duša – u to sam se zaljubila. Od svega je pravio poeziju. Voleo je da peva, da pušta muziku i često smo plesali po kući – govori Milica i dodaje:
– Sećam se, bila sam u drugom stanju i termin mi je već bio prošao. Stomak mi je bio toliko veliki da nismo mogli da se zagrlimo dok smo igrali. Zagrlio me je nekako sa strane i zapevao pesmu Tome Zdravkovića Sunčici, koju smo čekali: „Evo, već je jesen, a tebe još nema, sigurno si negde novog tatu srela”. Puno smo se smejali zajedno – priseća se Milica Glogovac.

Antonio Ahel/ATAImages

Milica Glogovac je u ovoj knjizi otkrila i da je pokojni glumac bio izvanredan kuvar.

– Favorit mu je bila pastirska pita, u koju ide crno pivo. Nerviralo ga je što ne jedem meso pa ne mogu da osetim slast njegovih mesnih kulinarskih poduhvata. I uvek je spremao ogromne količine, kao da treba da nahrani četu vojske. Pravio je crveno sočivo, biftek, kobasice – priča Milica, a osim toga što je bio kuvar, ona ističe i da je uvek voleo nekoga da ugosti i počasti ga svojim specijalitetima.

Pročitajte još

Nikola Pejaković Kolja kaže da mu je jedan od najtužnijih momenata bio kada mu je Glogovac SMS porukom saopštio da je teško bolestan:

– Napisao sam mu da sam u Beogradu i pita ga da li je sve okej. Stigao mi je odgovor: „Nije. Imam rak pluća. ” Sedeo sam skamenjen u hotelskoj sobi i gledao kroz prozor u veliki poster Hamleta na fasadi JDP. Tu sam ga, sedeći na rubu kreveta, i ožalio.

Vojin: Plakao je kada je sloboda ostala trudna

U knjizi Glogi Nebojšin kum Vojin Ćetković prisetio se nekih njihovih zajedničkih momentata.

– Kada sam mu u kafani saopštio da je Sloboda trudna, u prvi mah nije reagovao. Ustao je, otišao u toalet, vratio se, skinuo naočare i tada je sam prvi put video takve suze kako pršte pod pravim uglom – ispričao je Ćetković.

Đuričko: Nismo imali da platimo račun u kafani

Nikola Đuričko nikada neće zaboraviti kada se sa Glogovcem obreo u jednoj kafani u Sopotu.

– Sećam se da je sve koštalo 960 dinara. Nismo imali ni dinara u džepovima, nas dvojica filmse zvzede. Pozajmili smo novac od Josifa Tatića, koji je sedeo sto pored nas – opisao je Nikola Đuričko u svoje dogodovštine sa Glogovcem.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike