Iva Ilinčić o manipulaciji: Kad se postavi autoritet, ti nisi u prilici da kažeš ,,Ne"

18.02.2021

19:09 >> 20:12

0

Autor: D. Božović

Mlada glumica je sa sedam godina preživela pravi pakao kada je bila polaznik škole Mike Aleksića

Iva Ilinčić o manipulaciji: Kad se postavi autoritet, ti nisi u prilici da kažeš ,,Ne"
Copyright Iva Ilinčić ATAImages/Antonio Ahel

Mlada glumica Iva Ilinčić je smogla snage i priznala da ju je učitelj glume Miroslav Mika Aleksić s*ksualno zlostavljao kada je imala sedam godina. Nakon njenog pojavljivanja u Višem javnom sudu glumica je odlučila da se primiri i ne pojavljuje u javnosti, ali povodom predstave koja će se premijerno prikazati 20. februara u čijoj je postavi, ona je odlučila da iznese svoj sud o sve prisutnijoj manipulaciji od strane autoriteta, budući i da je sama bila žrtva sličnog tretmana i manipulacije.

– Svaki manipulativni odnos započinje postavljenjem autoriteta, jer kad se postavi autoritet, ti nisi u prilici da kažeš ,,Ne”, o tome i govorim u predstavi. Dosta je različito kada ste mladi i stariji. Kada ste dete, ne možete baš dobro da prepoznate to, ne shvatate da je to to, bilo kakva manipulacija da je u pitanju, mislim da je izraženija manipulacija kada odrastete. Iskreno i direktno, ako se to prepozna, upravo je to bitno, odvojiti da ostanete vaspitani i kulturni, ali da znate da postavite svoje granice. Mislim da je to važno u svim sferama, ucena može da traje samo onoliko koliko vi niste u stanju da se suprostavite – rekla je Iva Ilinčić u emisiji Premijera povodom predstave „Kišne kapi na vrelom kamenju” čija je tema sve prisutnija manipulacija od strane autoriteta.

Antonio Ahel/ATAImages

Podsetimo, Iva je 18. januara, nakon glumice Milene Radulović, priznala da je i ona kao sedmogodišnja devojčica trpela s*ksualno uznemiravanje od strane glumca i učitelja Mike Aleksića, a povodom ovoga je 21. januara saslušana u Višem javnom sudu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike