Rajko Dujmić napisao je pesme pre sedam godina uz koje je plakao! Njegova udovica se slomila: Bolelo je kad sam mu čula glas

19.02.2021

13:15

0

Tekstopisac Nenad Ninčević zajedno je sa kompozitorom radio na deset pesama, a koje će biti dovršene do kraja godine

Rajko Dujmić napisao je pesme pre sedam godina uz koje je plakao! Njegova udovica se slomila: Bolelo je kad sam mu čula glas
Copyright Rajko Dujmić, Printscreen Youtube

Rajko Dujmić preminuo je 4. avgusta prošle godine u saobraćajnoj nesreći, a njegovi saradnici su otkrili da postoje pesme koje je nekadašnji vođa “Novih fosila” napisao i koje će ove godine objaviti.

Hrvatski kompozitor napisao je muziku za deset pesama, a to je otkrio tekstopisac i Rajkov prijatelj Nenad Ninčević. Sve to Dujmić je završio pre oko sedam godina i te numere biće završene.

– Sve što je melodijski trebalo, to je napisao. Ostaje samo aranžerski i produkcijski deo posla. Svaka nota biće Rajkova – poručio je Ninčević za 24.hr.

Rajko je, prisetio se on, bio u stvaralačkoj fazi, te se poverio tada prijatelju da želi da radi. Ninčević pamti da je bio veliki sneg i da je rekao Rajku da dođe do njega. Radili su tako svaki dan od 10 do 17 sati, a Nenad tvrdi da nisu hteli da snime ništa čime nisu bili zadovoljni. Rajko je za klavirom recitovao i pevao, a te pesme je trebalo da ponude izvođačima.

– U jednom trenutku mi je rekao da mu je žao da to nekome da, da bi ih on pevao. Kako bih tad dao nekom drugom te pesme, kad na jednom snimku Rajko peva i plače?! Eto, toliko su ga u tom stvaranju obuzele emocije – govori Ninčević. Obojica su pustila da ih vode osećanja. Od ovog dvojca su izvođači uvek tražili da im naprave hit, a pesme o kojima sada Ninčević govori su radili radili ne razmišljajući o slušanosti.

pročitajte još

– Rajko je hteo pesnika u meni, želeo je umetnost, da otvorim dušu i ne mislim na tiraže. Izvlačio je najbolje iz mene, kao i ja iz njega – otkrio je tekstopisac. Rajkov glas i zvuk klavira snimio je putem mobilnog, kako su se tad i pravili demo snimci, ali je taj telefon izgubio. Pokušavao je mesecima da pronađe stari mobilni telefon, a onda slučajno i pronašao. Izgubljene pesme uskoro će se snimiti, a projekat bi trebalo da bude gotov do jeseni. Uz pesme koje Rajkovi fanovi jedva čekaju, njegova udovica Snježana volela bi da osnnuje i udruženje Rajka Dujmića koja će pomagati mlade muzičare. Ona se obradovala kad je Ninčević napokon pronašao telefon sa snimcima i doneo joj ih.

– Bilo mi je teško kad sam mu čula glas. Bolelo je. I Neno i ja smatramo da su ove pesme esencija Rajkovih emocija – rekla je Snježana. Šest meseci nakon odlaska velikana priznala je da oseća bol, prazninu i samoću.
– Imam prijatelje, ljude s kojima se družim, ali prazninu zbog Rajkovog odlaska niko ne može da mi nadomesti – kaže Snježana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike