Aleksandra Kovač o Balaševiću: Otišao je umetnik starog kova, velikog srca i reči koje udaraju pravo u metu

20.02.2021

06:31 >> 07:30

0

Da je 19. februar bio jedan od tužnijih dana u Srbiji ikada, dan kada je otišao čuveni kantautor, posvedočila je za 24sedam i Aleksandra Kovač

Aleksandra Kovač o Balaševiću: Otišao je umetnik starog kova, velikog srca i reči koje udaraju pravo u metu
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Da je 19. februar bio jedan od tužnijih dana u Srbiji ikada, dan kada je otišao Đorđe Balašević, posvedočila je za 24sedam i Aleksandra Kovač. Rekla nam je tiho, kao da ne želi da prekine tišinu koja je nastala u našoj zemlji, da nas je on naučio tome da svaki dan živimo kao da je poslednji i da će se zauvek sećati jedne njegove pesme.

Pročitajte još:

– Đorđe Balašević je bio umetnik starog kova, velikog srca i reči koje udaraju pravo u metu – rekla nam je pevačica.

– Obeležio je odrastanje mnogih i podsećao nas na važnost ljubavi i da nikada ne prestanemo da živimo život strasno, kao da je svaki dan poslednji. Pesnik koji je u jednom stihu mogao da nas odvede u neki drugi svet, nekih drugih ljudi i da nas sa lakoćom smesti u sred jedne patnje, odlaska, oproštaja. Nikada neću zaboraviti kada sam prvi put čula „Jesen stiže, dunjo moja”. Imala sam utisak da se pred mojim očima odvija pravi pravcati film, videla sam sve likove, osetila zauvek nepreboljenu ljubav koju je Đorđe u svojim pesmama znao da oživi sa lakoćom svojstvenom velikim pesnicima. Život ide dalje, dolaze „neki novi klinci”, ali Đoletovi stihovu i muzika ostaju sa nama, zauvek – zaključila je Aleksandra za 24sedam.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike