Balaševićeva udovica posmatrala sugrađane dok pale sveće, pa poručila: Đole je svoje dane poslednjih par godina provodio u kući

20.02.2021

12:30 >> 15:30

0

Autor: D. Božović

Ulice Balaševićevog rodnog grada su bile pune onih koji su poštovali njegov rad

Balaševićeva udovica posmatrala sugrađane dok pale sveće, pa poručila: Đole je svoje dane poslednjih par godina provodio u kući
Copyright Tanjug/Jaroslav Pap

Sinoć su ispred porodičnog doma preminulog kantautora Đorđa Balaševića paljene sveće, a ovaj dirljiv prizor, ispratila je njegova supruga Olivera Balašević. Naime, udovicu Oliveru sinoć su novinarske ekipe zatekle na prozoru, kako setno gleda sve što su ljudi doneli ispred kuće kako bi se oprostili sa legendarnim umetnikom.

Ulice Novog Sada prethodne večeri bile su prepune svih onih koji su otišli da odaju poslednju počast Balaševiću, zapale mu sveću i ostave oproštajnu poruku, zarad lepih uspomena.

Kako je bilo mnogo cveća, crteža, poruka, Balaševićeva udovica je zamolila novinare da pomere nekoliko crteža na drugu stranu, pa rekla:

Tanjug/Jaroslav Pap

– Đole vam je svoje dane poslednjih par godina provodio u kući. Tu je najviše voleo da provodi vreme, pije kafu i druži se s porodicom i prijateljima… – rekla je Olivera, piše 24sata.hr.

Ono što mnogi znaju jeste da je Olivera bila jedna i najveća Balaševićeva ljubav, i da mu je baš ona bila inspiracija za brojne hitove koje je napisao.

Ispred kuće Balaševića ostavljeni su buketi cveća, plišani zečevi, pisma i poruke za preminulog Đorđa Balaševića, a na jednoj od njih pisalo je:

– Računaj na nas, čuvamo ih! Novi Sad, Đole.

Pročitajte još

Podsetimo, Balašević je pre četiri dana primljen na Infektivnu kliniku gde se lečio od upale pluća, a tokom jučerašnjeg dana sve je rastužila vest o njegovoj smrti. Brojne javne ličnosti, kolege, prijatelji, saradnici, sugrađani su odali počast velikoj legendi i oprostili se od njega emotivnim porukama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike