Balašević je ovu pesmu posvetio prijatelju fudbaleru: Zajedno su nastupali u „Ranom mrazu", pa je on otišao i „slavu stekao nogom"

21.02.2021

06:31 >> 07:51

0

Mnogi i danas i sa uživanjem zapevaju Drago mi je zbog mog starog, ali ne znajući u čiju je čast nastala

Balašević je ovu pesmu posvetio prijatelju fudbaleru: Zajedno su nastupali u „Ranom mrazu", pa je on otišao i „slavu stekao nogom"
Copyright Đorđe Balašević ATAImages/Antonio Ahel

Đorđe Balašević preminuo je u petak, 19. februara, a iza sebe ostavio je brojne hitove – poput „Drago mi je zbog mog starog”, koju je, malo je poznato, posvetio velikom prijatelju, bivšem fudbaleru Slobodanu Pavkoviću.

Bobe Pavković svojevremeno je, inače, bio talentovani muzičar i Balaševićev drugar iz detinjstva. Međutim, sudbina ga je odvela u sport, te je bio prvotimac Vojvodine i Partizana, prenosi „Blic”, iako je od sedme godine svirao harmoniku, a od trinaeste i gitaru. Prvu platu u FK Vojvodina, pak, potrošio je upravo – na taj instrument. Đorđu, koji je takođe maštao u fudbalu, bilo je drago zbog prijatelja, pa je baš tako i rekao u pesmi „Drago mi je zbog mog starog” – koju mu je posvetio.

Pavković i Balašević su nastupali u čuvenoj grupi „Rani mraz”, a fudbaler ju je napustio zbog sportske karijere. Kantautoru, uprkos velikoj želji za ovim sportom, prema njegovom priznanju jednom prilikom – falilo je talenta.

Bobe je kasnije u Partizanu nastupao pet sezona, zatim, igrao je i za Galeniku (današnji Zemun), a oprobao se i u inostranstu igrajući u Švedskoj.

– Kad pružim dobar meč, on vodi glavnu reč i pita: „Da l’ je selektor slep?”. Drago mi je zbog mog starog, on sada ima moć da pred svima podigne glas. U ime sporta ja sam glavi rekao zbogom, pa sam slavu stekao nogom. Takva smo sorta, brdo love kvari nas lako i onda đonom startuje svako. I nema: „Driblaj!” i nema: „Dodaj!” već samo ima: „Dobro se prodaj” – napisao je Balašević u pesmi i opisao mentalitet koji je uočljiv i u današnjem fudbalu, pišu mediji.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike