Balaševićev prvi komšija iz čuvene Ulice Jovana Cvijića za 24sedam: Novi Sad bez Đoleta više neće biti to što je bio (VIDEO)

21.02.2021

14:56 >> 18:54

0

Balaševićev prvi komšija iz čuvene Ulice Jovana Cvijića za 24sedam: Novi Sad bez Đoleta više neće biti to što je bio (VIDEO)
Copyright 24sedam

Ulica Jovana Cvijića, gde „rastu druga deca”, posle sahrane velikog kantautora sada je ulica tuge i tišine. Čovek koji živi u kući tik do dvorišta umetnika o tome je i razgovarao za 24sedam, prisećajući se druženja s Panonskim mornarom

Đorđe Balašević sahranjen je danas, 21. februara, u 13 sati u krugu porodice, na Novom groblju u Novom Sadu. Pored supruge Olivere, ćerki Jovane i Jelene, sina Alekse, kantautora su na večni počinak ispratili i brojni sugrađani i obožavaoci. Poslednje zbogom uputili su mu u suzama, na groblju gde su se prolamali zvuci tihe pesme za koju poznavaoci porodice Balašević kažu da ju je pevač napisao za svoju suprugu.

Ulica Jovana Cvijića, u kojoj je živeo, sada je ulica tuge i tišine. Prvi komšija, u razgovoru za 24sedam, sa knedlom u grlu prisećao se dana kada se susretao i družio s Đoletom. Na ivici suza, istakao je da se oseća kao da mu je preminuo član porodice i naglasio da Novi Sad „više neće biti to” bez čuvenog „novosadskog dečaka”.

– Najbolji je bio. Prvo mi ga je žao kao komšije, koji je bio jako dobar. Nepojmivo mi je, Novi Sad više neće biti to što je bio sa Đoletom. Izađem na ulicu, sretnemo se, družili smo se. Ali sad, sama pomisao da ga neću sresti… Jako mi je žao. Kao da mi je neko od rodbine umro. Bio je veliki čovek – rekao je za 24sedam komšija pokojnog Balaševića, koji živi u kući pored dvorišta poznate porodice.

Inače, brojni sugrađani i obožavaoci gotovo da su zatrpali ulaz u pevačevu kuću svećama, cvećem i plišanim igračkama.

U Novom Sadu, danas je, 24. februara, proglašen Dan želosti zbog smrti Panonskog mornara.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike