Bili nije samo „onaj snob iz Titanika": Roditelji su mu Grci, voleo je Čileanku, Hrvaticu, a ostvario se i kao slikar! (FOTO)

24.02.2021

07:31 >> 08:22

0

Glumac najpoznatiji po ulozi Kala Hoklija danas, 24. februara, proslavlja 55. rođendan. Od velikog ostvarenja, pak, veoma se promenio i mnogo šta mu se izdeš

Bili nije samo „onaj snob iz Titanika": Roditelji su mu Grci, voleo je Čileanku, Hrvaticu, a ostvario se i kao slikar! (FOTO)
Copyright Bili Zejn Profimedia

Biliju Zejnu je u „Titaniku” (1997) pripala uloga Kala Hoklija, zavodnika, ali i snoba, gotovo zlikovca, koji je trebalo da uplovi u bračnu luku sa Rouz (Kejt Vinslet). Po ovome su ga mnogi upamtili, ali to nije jedina rola koju je tokom svoje karijere imao. Bio je u „Back to the Future”, pa zatim „Back to the Future Part II”, „Dead Calm” (sa Nikol Kidman)… „Twin Peaks-u”, „I woke up early the day I died” i mnogim drugim, iako se za „titanik” vezuje i sada, više od dve decenije kasnije.

Bili Zejn Profimedia

Van toga, malo šta se zna o ovom glumcu, a kako je rođen na današnji dan 1966. godine, izdvajamo nekoliko zanimljivih činjenica koje će vam možda pomoći da prestanete da ga znate samo kao „onog snoba koji je trebalo da se venča s Rouz”.

Zejn je rođen u Čikagu, ali njegovi roditelji Talija i Džordž su Grci. Pravo prezime porodice glasi Zanetakos, ali su ga „skratili” na „Zane” (odnosno Zejn) po odlasku u Ameriku. Osim sina Bilija koji je glumac, imaju i ćerku Lisu, koja se takođe bavi javnim poslom. Glumica je i pevačica, što i ne čudi u oba slučaja, kako su im se majka i otac amaterski bavili glumom.

Osim kao glumac, inače, Bili se ostvario i u polju slikarstva. Mnogo puta imao je i svoje izložbe, koje su bile dobo prihvaćene od strane javnosti.

Sa verenicom Kendis Nil, koju je upoznao preko prijatelja, dobio j dve ćerke, Džiju i Avu. Ranije, bio je u vezi s manekenkom iz Hrvatske Jasminom Hdaghom, još jednom manekenkom i glumicom Keli Bruk (koju je umalo i oženio), kao i Leonor Varelom, iz Čilea.

U braku sa Lisom Kolins bio je od 1989. do 1995. godine.

Kada je „Titanik” napunio 20 godina, pak, otkrio je da je ostao blizak s ekipom sa seta.

– Bliski smo. Više Leo i ja, jer se češće viđamo, pošto blizu živimo. Kejt ne viđam tako često, ali uvek mi je drago kada uspemo da se uklopimo. Mi smo drugari, zato se i trudimo da organizujemo neko okupljanje svako malo. Svi smo i dalje svakako u kontaktu. Evo, sinoć sam se baš čuo telefonom sa Frencis Fišer (koja je bila u ulozi majke njegove nesuđene filmske supruge). Na tom projektu smo se svi zbližili – ispričao je tada za „Variety” glumac.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike