Zajedno smo počeli, ali nismo zajedno i završili... Irfan Mensur o svom prijatelju Goranu Paskaljeviću

27.09.2020

21:45 >> 15:35

0

Glumac se u razgovoru za naš portal prisetio rada na kultnim filmovima Pas koji je voleo vozove i Čuvar plaže u zimskom periodu

Zajedno smo počeli, ali nismo zajedno i završili... Irfan Mensur o svom prijatelju Goranu Paskaljeviću
Copyright Irfan Mensur ATAImages/Antonio Ahel

Glumca Irfana Mensura vest o odlasku reditelja Gorana Paskaljevića zatekla je na premijeri u Zaječaru, a u razgovoru za naš portal evocirao je uspomene na početak svoje karijere koju je obeležio rad sa slavnim filmskim velikanom.

Antonio Ahel/ATAImages

– Upravo mi se završila premijera predstave koju sam radio za Dane Zorana Radmilovića u Zaječaru kada mi je prišao upravnik Vladimir Đuričić i šapnuo mi: „Umro je Goran Paskaljević“ – počinje priču glumac i dodaje:

– Nisam ništa znao i u potpunom sam šoku… Zajedno smo počeli… Njegov prvi film, moj prvi film, njegov drugi i moj drugi, „Pas koji je voleo vozove“ i „Čuvar plaže u zimskom periodu“, to su veliki uspesi Gorana Paskaljevića, a za glumca Irfana su napokon čuli, iako sam do tada igrao Gavrila Principa kod Veljka Bulajića.

Mensur smatra Paskaljevića “pravim srpskim i jugoslovenskim intelektualcem”.

– Razmišljao je na razne teme svojom glavom, razmišljao svojim obrazovanjem, i ostavio iza sebe isto tako pametnog filmskog autora koji će, nadam se, zaslužiti svoje mesto u ovoj našoj kulturi. Što se mene tiče ja ću tugovati, jer smo počeli zajedno, a nismo završili zajedno. Pamtiću ga do kraja života – zaključio je glumac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike