Balaševićeva priča kojoj su se svi smejali: U tri ujutro mu je kucao tip na prozor, rekao da mu je ime Vasa Ladački i tražio prenoćište!

28.02.2021

06:31 >> 08:18

0

Osim hitova, publika je svojevremeno na koncertima legentarnog kantautora uživala i u brojnim pričama, koje će još dugo pamtiti

Balaševićeva priča kojoj su se svi smejali: U tri ujutro mu je kucao tip na prozor, rekao da mu je ime Vasa Ladački i tražio prenoćište!
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Koncerti Đorđa Balaševića znali su da traju  po četiri sata, a publika je osim hitova tamo redovno slušala pravu stend-ap komediju. Balaševićeve priče iz života koje je na duhovit način iznosio zaista su bile posebne, a neke od njih, iako je na svakom koncertu imao novu, pamte se godinama kasnije. Osim dobro poznate priče o njegovoj baki, koja je zapalila kuću televizorom i brojnih priča o carinicima koji ga nisu prepoznavali, jedna „o tipu koji mu je kucao usred noći na prozor” svakako je među najzanimljivijima.

Pročitajte još:

Balašević je svojevremeno ispričao kako je krajem osamdesetih usred noći, kada su u kući bili njegova supruga, ćerke i on, neko pokucao na prozor. Kada ga je otvorio, Đole je ugledao nepoznatog tipa koji ga je pitao da li ga prepoznaje. Nakon što je kantautor odgovorio da ga ne zna, rekao mu je da je on Vasa Ladački i da ga traže.

– Siguran sam da te traže, samo mislim da nisu žandari, nego neki drugi sa uniformama – rekao je tada Đole „Vasi Ladačkom”, kog je zateklo pitanje da li može da prenoći kod njega.

– Čuj, Vaso… – Đole mu je odgovorio da je trebalo da se najavi ranije, jer već u kući spavaju „Lepa protina kći, Boža zvani Pub, „Buba Erdeljan i mnogi drugi.”

Izvesni čovek nekoliko puta se vraćao, napomenuo je bio Balašević, ali nisu ga, ipak, pustili da prespava.

Na koncertima je bilo i mnogo drugih priča, a Balašević je najčešće šaljivo govorio o svojoj porodici, pogotovo baki Marici, koju je publika upoznala kao „ženu koja je stalno kuvala, loše bojila jaja i puno pila.”

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike