Ne snalazim se u ovom vremenu! Anita Mančić: Ja sam ozbiljno nesocijalan čovek 

06.03.2021

06:31 >> 07:22

0

Autor: D. Božović

Glumica je imala priliku da glumačku karijeru nastavi u inostranstvu, ali se povukla, danas posle 30 godina ističe da se ne kaje zbog te odluke

Ne snalazim se u ovom vremenu! Anita Mančić: Ja sam ozbiljno nesocijalan čovek 
Copyright Printscreen Youtube/K1

Glumica Anita Mančić, koju sada milionski auditorijum prati u popularnoj seriji „Tajna vinove loze“ u kojoj igra ulogu Ruže, otkrila je tokom emisije „Kec na jedanaest“ da ovu seriju ne gleda. Osim toga, ona je priznala koliko se njen privatni život razlikuje od onoga u ovom ostvarenju, a potom se prisetila vremena kada je dobila ponudu da radi u inostranstu, koju je odbila. 

– Moram da vam priznam da nisam videla seriju, ja ne gledam sebe. Mora da prođe dosta vremena da bih pogledala seriju ili film u kojem glumim. Ono što je divno je da smo toliko vremena svi provodili zajedno da smo se zaista zavoleli i postali prava porodica. I dalje smo u kontaktu. Snimali smo usred korone i snimanja su bila duga i naporna. Toliko duga da sam razmišljala da nosim pidžamu sa sobom i da spavam u studiju jer sam gubila dosta vremena u putu od kuće do seta – otkrila je Anita. 

– Ruža koju igram je žena koja nema svoj život, već je njen život – život njene braće. 

Onima koji pomno prate „Tajne vinove loze nije nepoznanica da Ruža u seriji mnogo puši, a glumica je otkrila kako stoje stvari u privatnom životu i koliko često uzima cigarete. 

– O, da. I mnogo više. 

Printscreen Youtube/K1

Iako mnogi ne bi mogli ni da pretpostave, ali Anita je veoma povučena, i da ako bismo zamislili prostoriju sa mnogo ljudi, ona bi bila ta koja bi stajala u ćošku. 

– Ja sam ozbiljno nesocijalan čovek, tako sam se rodila. I moj put je duži i teži ali mislim da je jedini pravi. O tome sam razgovarala davno i sa Petrom Kraljem. Kazao mi je da kratko, ali slatko deluje primamljivije, ali da je jedino trajanje vredno. 

Mančićeva je otkrila i koja joj je uloga još uvek nedostižna u karijeri.

– To je Hamlet. Sate sam provela objašnjavajući ljudima da ja treba da glumim Hamleta. Mislim da jedino žena može da na pravi način iznese takvu ulogu. I da bi ta žena trebalo da budem ja – kazala je poznata glumica. 

Jedna je od retkih koja je pre tri decenije imala šansu za veliku karijeru u Francuskoj, ali je nije iskoristila zbog, kako kaže, nekog straha. 

– Ja sam žena iz onog ćoška s početka razgovora. Glumila sam u filmu francuske produkcije koji je sniman ovde i otišla sam u Francusku u kojoj su bili veoma zainteresovani da rade sa mnom ali ja sam se prepala od svega toga. Bile su to devedesete godine kada mi baš nismo bili na dobrom glasu, pa sam jednu ulogu izgubila jer producenti nisu želeli da Srpkinja glumi u filmu. Svakako, mislim da to nije bilo za mene, da se tamo ne bih snašla. Ne snalazim se ni ovde, u ovom vremenu. Vratila sam se u Srbiju u kojoj su u tom trenutku bile restrikcije struje, majka me je sačekala sa „embargo“ kolačem. Ali, ne kajem se – kaže Anita Mančić u emisiji „Kec na jedanaest“

Glumica se još uvek nije ostvarila u ulozi majke, ali od te želje ne odustaje. Svoju humanost je pokazala i na delu, te otkako je glumila u seriji „Zaboravljeni“ pa do danas posvećena je deci i mladim ljudima na margini. 

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike