Arkan je „Pilotima" bio jedan od menadžera! Kiki objasnio: Ovo mu je bilo zaduženje, a posle smo se retko viđali

09.03.2021

21:09 >> 22:50

0

Da njih nije bilo, teško bi punili terene na Kalemegdanu, iskren je bio Lesendrić

Arkan je „Pilotima" bio jedan od menadžera! Kiki objasnio: Ovo mu je bilo zaduženje, a posle smo se retko viđali
Copyright Zoran Kiki Lesendrić ATAImages/Antonio Ahel

Zoran Kiki Lesendrić 1980. godine osnovao je „Pilote”, sa kojima je u bivšoj Jugoslaviji, a najviše sredinom ’80, dostigao same zvezde. Prisećajući se prvih nastupa ovaj roker, kompozitor i producent otkrio je da je sastav imao četiri menadžera, od kojih je jedan bio i Željko Ražnatović Arkan.

Pročitajte još:

– Naš prvi veliki koncert bio je na Kalemegdanu. Mnogo zanimljivih stvari me veže za to mesto. Bilo je zanimljivo s obzirom na to da smo imali četiri menadžera, a jedan od njih bio je i Željko Ražnatović Arkan, menadžer početnik. U stvari, glavni organizatori su bili Saša Aleksić i njegov brat Ljuba, te Žika Živac – priča on „Kuriru”, pa nastavlja: Bili smo klinci. Arkan je tu bio najmanje bitan, ali je bio zadužen da niko ne može da uđe na koncert za džabe. Svako je morao da kupi ulaznicu. Okupilo se pet, šest hiljada ljudi. Teško bismo mi tada napunili košarkaške terene da nije bilo njih – priznaje Kiki.

– Arkana sam posle retko viđao. Sretali smo se po slavama i na rođendanima. Nije bila prilika da pričamo o tim našim mladalačkim danima.

– Beograd je tada bio neki drugi i zanimljiv grad, posebnog duha. Prve godine bez Tita. Još nenaviknuti na svetleće reklame. Vreme iščekivanja, nismo znali šta će biti s nama, da li ćemo s odlaskom našeg predsednika postati Amerikanci ili ćemo se pretočiti u neku Rusiju… S druge strane, ceo sistem je bio kao i danas, isti – dodaje Lesendrić.

Kiki Lesendrić ATAImages/Antonio Ahel

Kiki je, inače, 1996. godine napustio „Pilote” i započeo samostalnu karijeru. Svoj prvi solo album, pod nazivom „Mesec na vratima”, izdao je sredinom 2008, a najveći hit sa tog albuma je pesma „Te noći smo se potukli zbog nje”.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike