Vlasta Velisavljević u kritičnom stanju, u bolnicu stigao sa lošim rezultatima

19.03.2021

12:33 >> 12:52

0

Glumac je u januaru primio vakcinu, a nakon što je dobio koronavirus, u KBC Dragiša Mišović priključen je na respirator

Vlasta Velisavljević u kritičnom stanju, u bolnicu stigao sa lošim rezultatima
Ivica Veselinov/ATAImages

Glumac Vlasta Velisavljević (94) priključen je na respirator, pošto mu se zdravstveno stanje pogoršalo, navode mediji.

Velisavljević je prebačen u KBC “Dragiša Mišović”, a u bolnicu je stigao sa veoma lošim rezultatima i trenutno je u kritičnom stanju, prenosi Telegraf.rs.

Podsetimo, Velisavljević se vakcinisao u januaru. Kako je rekao, hteo je da primi rusku vakcinu, ali je, zbog godina, primio kinesku.

– Pre nekoliko dana sam se preko E-uprave prijavio za vakcinaciju. Pre dva dana sam dobio telefonski poziv u kom me je neko izvestio da je moj zahtev prihvaćen i da treba da dođem u Dom zdravlja Savski venac u osam sati ujutru. Tako sam i uradio. Jutros sam se pojavio tamo i sačekao svoj red. Bio sam najstariji od svih u Domu zdravlja. Ja sam se opredelio za rusku vakcinu, ali nisam mogao da je primim. Medicinari su mi rekli da ona ne može da se daje starijima od 76 godina, a ja imam 94. Predložili su mi kinesku, i odmah sam pristao i primio sam je. Mogao sam da odustanem, ali nisam želeo. Kad sam već došao ovako mator, zašto da otežavam situaciju – rekao je gospodin Vlasta u januaru, i obrazložio zašto je želeo da primim rusku vakcinu.

ATAImages / Antonio Ahel

– Rekao sam lekarima: “Hoću rusku zbog poznatog ruskog pisca i lekara Antona Pavloviča Čehova.” Mislio sam da će me razumeti, ali niko me, izgleda, nije razumeo. Malo sam se šalio. Iskreno da vam kažem, svejedno mi je koja je vakcina u pitanju. Bitno mi je da se zaštitim od koronavirusa i da budem zdrav. Zdravstvo nam je mnogo moćno. Mnogo je ljudi bilo jutros u Domu zdravlja i svi su zbrinuti. Ja nisam osetio nikakve tegobe i odlično se osećam – rekao je tada Velisavljević.

Vlasta je nedavno ispričao da se čuva i da se bori, kao i svi.

– Čuvao sam se, i još se čuvam. Gadno je kada imate neki problem druge vrste što se tiče zdravlja, pa onda zbog korone druge delatnosti u medicini ne rade ili rade smanjenim kapacitetom. Sve je donekle zatvoreno. Sada ne možemo da se kontrolišemo kao ranije. Ili možemo manje – kazao je Velisavljević nedavno, i dodao:

– Kao i ostali svet, tako se čuvam i ja. Svet se bori, i ja zajedno sa svetom.

pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti