Publika ogorčena na čelnike "Zvezda Granda": Omalovažavate decu, vulgarni ste, postali ste rijaliti!

20.03.2021

21:29 >> 00:39

0

Autor: B. D., N. M.

Popularno muzičko takmičenje je prema mišljenju mnogih dobilo potpuno drugačiji koncept otkako je u rukama Junajted medije, te umesto da iznedri talente, pr

Publika ogorčena na čelnike "Zvezda Granda": Omalovažavate decu, vulgarni ste, postali ste rijaliti!
Copyright Saša Popović, Aleksandar Milić - Mili, Snežana Đurišić ATAImages/ Antonio Ahel

Poslednja dešavanja u emisiji “Zvezde Granda” dobro su prodrmala javnost, a čak ih i navela da stave prst na čelo i zapitaju se da li je nekad takmičenje sa kredibilitetom dobilo formu rijalitija.

Udarni komentari na društvenim mrežama, nakon što se Jelena Karleuša založila da se Vanja Knežević diskvalifikuje, prelili su čašu po svemu sudeći već gnevne publike. Pratili smo posle svega i  zvanični Instagram profil “Zvezda Granda”, a ispod saopštenja koje je nakon skandala izdala njihova kuća, bukvalno ne postoji nijedan pozitivan komentar. Primedbe su raznorazne: da to više nije takmičenje, već rijaliti, da se deca vređaju i omalovažavaju, te da nije više reč o emisiji sa ugledom, jer program prate brojne psovke, teške reči i svađe kako među žirijem, tako i one usmerene na kadidate.

Gnevni gledaoci poručuju: “niko vas više neće gledati!”, “bojkot Zvezdama Granda”, “ovo više nije prijatno gledati”, “Karleuša godinama vređa sve pod maskom šoubiznisa”, “postali ste ruglo u vidu rijalitija”…

Jelena Karleuša, Marija Šerifović
ATAImages/Antonio Ahel

Istina je da mnoge javne ličnosti godinama već apeluju da “Zvezde Granda” više nisu takmičenje koje treba da iznedre mlade pevače, već šou žirija koji baca akcenat na vulgarnost, da se pobednika takmičenja niko i ne seća, do onih u kojima je, primera radi, pobednica bila Milica Todorović. Dok kandidati neumorno vežbaju i ozbiljno shvataju ono u šta su se s puno optimizma i talenta upustili, žiri primitivno baca akcenat na to da li su se obukli kao “babe, dede, tetke sa stilom ili bez njega”. I to, po svemu sudeći, ne smeta više samo njihovim kolegama, već i široj javnosti koja je ovaj šou do 2019. godine gledala isključivo pod palicom Saše Popovića. Otkako je “Grand” sa poslednjim procentom otišao u ruke “Junajted medije”, sve je krenulo nizbrdo pa su se i pravila u programu koji pratimo na nacionalnoj televiziji promenila. Tako na društvenim mrežama nezadovoljni fanovi komentarišu da je “emisija postala debilitet”, “da Karleuša vređa sve žive”, te da “Mili nema autoritet i da ga niko ne poštuje”…

Printscreen Tviter

I tako iz emisije do emisije, zapravo kao da je bilo logično da zbog svega gore navedenog situacija eskalira, pa je Jelena Karleuša odlučila čak da podnese krivičnu prijavu protiv kandidatkinje. U nameri da Vanja Knežević, koja i nije jedina dosad diskvalifikovana u takmičenju, bude isključena, jeste je podržala “Grand produkcija”, ali ne i Marija Šerifović.

Iako bi ovakav vid zabavne emisije trebalo da iznedri i pokaže najveće talente Srbije, pretvorilo se u totalnu suprotnost. Umesto stručnih saveta dominira vulgarnost, nedolično ponašanje i vređanje, a mnogi se ni ne sećaju pobednika prethodnih sezona „Zvezda Granda”.

Printscreen Tviter

pročitajte još

– Pre nego što i ovde isključite komentare da vam kažem da žena u žiriju ruši vaš kredibilitet već godinama i postali ste debilitet. Ta ista je vređala kandidate, Bosance, Makedonce, gojazne i žene bez s*sa i na kraju vrši nekontrolisane napade i uvrede na račun člana Granda – napisao je jedan korisnik Tvitera.

Sloba Radanović jedan je od onih kojima se ne sviđa ovaj vid takmičenja, pa je oštro kritikovao Karleušu. Takođe, Aca Lukas godinama govori da je reč o šouu koji predvodi žiri, da te zvezde ne dobiju zasluženu slavu, već ubrzo budu zaboravljeni.

Printscreen Tviter

– Kad se prihvatiš posla žirija, treba da znaš da kandidati koji tu dolaze u nadi da će da naprave nešto od svog života, nisu kanta za smeće ili vreća go*ana u koju ćeš sad i ti da sipaš svoja go*na i toksine koji izviru iz tvojih ličnih frustracija. Prestani da smaraš – napisao je Radanović na svom Tviter nalogu povodom nedavnog skandala.

Tokom snimanja se dešavaju brojne svađe kako među članovima žirija, a tako i između žirija i kandidata zbog neumesnih komentara onih koji bi trebalo da ocenjuju pevanje, ali ne da vređaju, kao što je to nebrojeno puta uradila Karleuša i rasplakala mnoge kandidate.

Printscreen Tviter

– Ženama se ne dopušta baš toliki neukus. Smatram da si ti ovom haljinom, cipelama i frizurom sebi dala autogol, jer si skretala pažnju u jednom negativnom smeru. To na tebi je loše, poručila je Jelena kandidatkinji Miri Medan, pa nastavila:

– A da te pitam, odakle si ti? – pitala ju je Karleuša.

– Iz Trebinja – rekla je Mira.

– Je li Trebinje na planini? Imate li struju tamo? – provocirala je Jelena u samo jednoj od emisija.

– Da je kandidatkinja otvorila Instagram, Facebook ili bilo koji modni portal, ne bi izgledala kao tri dinara, cirkuska jahačica. Ako vi ovo podržavate, onda vi kao i ona, pojma nemate sa životom – poručila je Karleuša.

– Nemoj molim te da izgledaš kao neki vozač kamiona. Mlad si dečko, daj neki bolji stajling, daj nešto da se dogodi – rekla je pevačica takmičaru po imenu Hamza Sokolović.

Printscreen Twiter

Zbog scena koje se prave na samom takmičenju, uvreda i pogrdnih reči, u zaborav su pale prave Zvezde Granda – pobednici ovog muzičkog takmičenja poput Alekse Perovića, Stefana Petrušića, Darka Martinovića…

U nastavku pogledajte numere najboljih pevača koje je ovo takmičenje iznedrilo.

Pročitajte još

Od trenutka kada je Saša Popović otišao sa čelne pozicije Zvezda Granda, a preuzeo je Aleksandar Milić Mili, takođe je bilo mnogo svađa tokom emisije, što dokazuje i rasprava Dragana Stojkovića Bosanca sa Milijem nakon nastupa takmičarke Elene Milenkovske.

– Daj, ne lupaj više, devojka je raznela bre. Predivna energija i prva i druga pesma. Savršena je bila – zaključio je Mili.

– Prvo Mili, upristoji se malo, razgovaraš sa damom. Te mangupske fore sa ulice nemoj ovde. Nemoj da si nepristojan. Imaš damu pred sobom sa kojom pokušavaš da razgovaraš, sram te bilo – završio je Bosanac. Milija je vređao i Đorđe David, s kojim je više puta ušao u sukob pred širokim auditorijumom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike