Ne dam te, sestro! Goran Bogdan u haljini, za Danijelu Štajnfeld: Dosta je bilo, šta nije jasno! (FOTO)

23.03.2021

21:57 >> 22:39

0

Među brojnima koji su je podržali posle strašne ispovesti, glumac je na originalan način pokazao svoj stav

Ne dam te, sestro! Goran Bogdan u haljini, za Danijelu Štajnfeld: Dosta je bilo, šta nije jasno! (FOTO)
Goran Bogdan - Copyright ATAImages/Miroslav Milić

Nakon što je Danijela Štajnfeld otkrila u Višem tužilaštvu da je Branislav Lečić „misteriozni moćnik iz filmske industrije” koji ju je silovao, oglasio se Goran Bogdan i to u haljini, pa joj putem društvene mreže Instagram pružio veliku podršku.

– Nisam tražila… Šta nije jasno! – poručio je glumac uz fotografiju na kojoj pokazuje srednji prst – Ne dam te, sestro! – dodao je, kao i oznake podrške, „girl power”, te „no pasaran”.

Goran Bogdan Instagram screenshot

Podsetimo, Branislav Lečić, usred drame koja je nastala za priznanjem mlađe koleginice, naglasio je da „nema suđenja prvo u medijima, pa onda u tužilaštvu”, te da će zato kasnije govoriti o svemu za javnost. Do tada, tužilaštvu je akonto svega na raspolaganju „i to što pre”, a takođe, spreman je i na poligraf „u svako doba dana i noći.

Pročitajte još:

– Ja, Branislav Lečić iz Beograda, najodlučnije poričem bilo kakve optužbe koje su na moj račun iznete. Nikada u svom životu nisam počinio niti jedno krivično delo, a kamoli delo silovanja ili bilo koje njemu srodno ili slično delo! – stoji u Lečićevom saopštenju i dodaje se: Koristim ovu priliku da obavestim kako nadležno tužilaštvo, tako i javnost da apsolutno nemam šta da krijem, da nemam nameru da napuštam teritoriju Republike Srbije i ovim putem molim nadležno tužilastvo i MUP Republike Srbije da mi se bez odlaganja uputi poziv radi saslušanja.

Danijela Štajnfeld, sa druge strane, objasnila je kako je došlo do toga da otkrije ime „misterioznog moćnika iz filmske industrije”.

– Mene je silovao moj kolega i dragi prijatelj Branislav Lečić. To se desilo 7. maja 2012. godine. Mi smo bili zajedno u predstavi „Dnevna zapovest” u Beogradskom dramskom pozorištu. Mi smo radili, aktivno, zajedno, izvodili predstave, išli na neka gostovanja, družili se. U jednom momentu je on predložio da se vidimo, htela sam da mi da neki potpis, to je bila potpuno jedna neboluza. Naravno, mi smo se viđali često, radili, nije bilo prvi put da sam sela sa njim u kola. I poslom i van posla… To je glumačka zajednica, u Srbiji, mi se svi družimo. Tako da nije bilo ništa neuobičajeno, s tim što je te noći on mene na moje moljenje i plakanje, na moje „ne”, on mene odveo negde gde nisam znala gde sam, gde nisam mogla da izađem iz tog prostora, to je bilo van Beograda, negde na obroncima Beograda, usred noći. Tamo me je mučio, tamo me je silovao – deo je potresne ispovesti Štajnfeldove.

– Ja sam govorila „ne” neprestano, dok god sam mogla – rekla je Danijela „Insajderu”, pa je u razgovoru za pomenute medije odgovorila na brojna pitanja, kao i to zašto nije odmah sve prijavila, zašto je odbijala da otkrije njegovo ime, ali i zašto je na kraju odlučila da to ipak uradi: Kada se pojavio slučaj žrtava Mike Aleksića u javnosti, Branislav Lečić je smislio da bude veliki aktivista protiv seksualnih zločina. U momentu kada je on pozvao bivše učenike škole Mike Aleksića da uđu u njegovu glumačku školu, to je prelilo kap. Ja sam razumela da to sada više nije pitanje šta će se sa mnom desiti u momentu kada progovorim, ovo je pitanje moje društvene odgovornosti – ispričala je Danijela Štajnfeld.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike