Branislav Lečić danas daje izjavu policiji

26.03.2021

07:29 >> 10:37

0

Autor: J.S.J.

Tokom razgovora Lečić bi mogao da bude pozvan na poligrafsko testiranje, koje nije dužan da prihvati

Branislav Lečić danas daje izjavu policiji
Antonio Ahel/ATAImages

Glumac Branislav Lečić pozvan je da danas u policiji da izjavu povodom navoda glumice Danijele Štajnfeld da ju je silovao 2012. godine.

Više javno tužilaštvo, u saradnji sa policijom, vodi predistražni postupak povodom navoda Štajnfeldove.

Portparol Tužilaštva Ivanka Rakočević precizirala je za Tanjug da je Lečić u policiju pozvan na informativni razgovor. Ovom razgovoru može da prisustvuje i advokat, ukoliko ga glumac angažuje.

Takođe, tokom razgovora Lečić bi mogao da bude pozvan na poligrafsko testiranje, koje nije dužan da prihvati.

Glumac Branislav Lečić saopštio je da je za petak dobio poziv iz Višeg javnog tužilaštva, a u vezi sa optužbama za silovanje koleginice Danijele Štajnfeld.

Lečić je u video-snimku još jednom negirao taj čin, primetivši da je u medijima “već osuđen”. On tvrdi da sa glumicom nikad nije imao „ni ljubavni odnos, ni seksualni, a pogotovo ne da je bilo silovanja“.

Dodao je da će Štajnfeldovoj reči: “Reci istinu, Danijela.”

On je pozvao glumicu da u celini objavi snimak razgovora koji je glumica snimila sa Lečićem nekoliko godina posle navodnog silovanja i koji je kao jedan od dokaza dostavljen Tužilaštvu.

Pročitajte još

Kaže da ga je optužba duboko pogodila, kao i njegovu porodicu, prijatelje, sve koje voli, ali i suštinu njegovog bića, jer se, kaže, time dovode u pitanje njegova karijera, njegovo ime i prezime koje njegova deca treba da nose.

Glumica Danijela Štajnfeld je prvi put prošle godine priznala da ju je silovao moćnik iz filmske industrije, a u Višem javnom tužilaštvu je izjavila da je to njen kolega Branislav Lečić.

Štajnfeldova se na ovaj korak odlučila nakon što je pročitala izjavu Lečića koji je oštro osudio učitelja glume Miroslava Miku Aleksića za s*ksualno uznemiravanje Milene Radulović i Ive Ilinčić. Danas su njih dve glumici vetar u leđa i podrška u teškim trenucima.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti