Mile Kitić se proslavio hitom koji je bio namenjen Đorđu Balaševiću! Pevač je za nju godinama davao novac

27.03.2021

10:29 >> 10:30

0

Autor: D. Božović

Pevač ističe da mu je Kraljica trotoara donela veliku slavu zbog čega je kompozitoru svake godine davao novac kako bi mu zahvalio

Mile Kitić se proslavio hitom koji je bio namenjen Đorđu Balaševiću! Pevač je za nju godinama davao novac
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Preminuli kantautor Đorđe Balašević, tvorac je brojnih hitova, a javnost nije upućena da je numera „Kraljica trotoara“ koju je otpevao Mile Kitić prvobitno bila namenjena njemu.

Mile Kitić se proslavio pomenutom pesmom, a u jednom intervjuu za medije, pevač je priznao kako je ta pesma dospela u njegove ruke i da je nju zapravo trebalo da otpeva čuveni Đorđe Balašević.

– Bog mi je poslao tu pesmu. Išao sam sam suprugom Martom kod kompozitora Stevice Simeunovića. Ispred njega hrpa papira, vidim tu pesmu, počnem da je pevušim, ali kaže nije za mene nego za Balaševića. Ja odlučim ipak da je uzmem, ubedim ga i dam mu 1.500 maraka. Od tada svake godine Stevi nosim deo para jer me je ta pesma održala – ispričao je Kitić svojevremeno za „Svet“.

Antonio Ahel/ATAImages

Mile Kitić je snimio ovu pesmu 1996. godine, a mnogi ističu da je ova numera folkerova lična karta.

Podsetimo, Đorđe Balašević preminuo je 19. februara od posledica upale pluća na Kliničkom centru Vojvodina. On je sahranjen na Gradskom groblju u Novom Sadu u najužem krugu članova porodice 21. februara, a tada je proglašen Dan žalosti povodom njegove smrti u pesnikovom rodnom gradu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike