Zafir Hadžimanov zabavljao se s bogatašicom iz Slovenije, Italije, živeo kao grof - ali nijednu nije voleo kao Senku

27.03.2021

19:22 >> 19:52

0

Autor: M. Gudžulić

Njihova ljubav bila je toliko jaka, da je uspela da pobedi i ugovoreni brak za koji su se zalagali njegovi roditelji

Zafir Hadžimanov zabavljao se s bogatašicom iz Slovenije, Italije, živeo kao grof - ali nijednu nije voleo kao Senku
Zafir Hadžimanov ATAImages/Miloš Rafailović

Zafir Hadžimanov imao je običaj da kaže kako je pevačica Senka Veletanlić bila njegova najveća ljubav – toliko jaka da je pobedila i ugovoreni brak, za koji su se njegovi roditelji svojevremeno zalagali.

– U Gruziji, u Tbilisiju, Senka i ja smo se zavoleli. Na Brdu slobode iznad grada prvi put smo se poljubili. Bila je prelepa i pevala je kao san. Upravo se razvela od pevača Tihomira Petrovića – pričao je on u životnoj ispovesti za „Kurir”, pa nastavio: Tiha i ja smo ostali drugari do kraja njegovog života. Često smo sedeli u Kamenoj sali u Radio Beogradu, pijuckali i pričali o svemu. Slagali smo se u mnogim društvenim diskusijama. Moji su, moram da priznam, malo bili iznenađeni. Mislili su da sam omiljen kod ženskog roda i da ću da završim s nekom mlađom, da budem „džek”. Već su mi ugovorili i brak sa jednom vrlo popularnom budućom pevačicom. Ali ja kad nešto odlučim – odlučio sam.

On je tada objasnio da je i pre Senke bilo žena, ali da nijedna nije bila kao ona.

– Bilo je ljubavi i pre Senke, naravno. Bio sam razvijen, dizao tegove, a kad skočim „lastu” na moru, bar pet devojčica pošizi za Džefijem, kako su me zvali. Zabavljao sam se sa jednom prelepom bogatašicom iz Slovenije, pa sa Italijankom čiji je otac bio direktor najveće italijanske banke i koji mi je u svojoj ogromnoj vili u Torinu dao garsonjeru. Živeo sam kao grof. Ali ogromnu ljubav osetio sam samo prema svojoj ženi.

Zafir Hadžimanov preminuo je od posledica koronavirusa. Bio je veliki pevač, kompozitor, glumac, pisac, šoumen i zvezda zlatnog doba jugoslovenske šansone. Sina Vasila Hadžimanova smatrao je „najvećom radosti svog života”. On je, inače, naš proslavljeni džez pijanista.

– Vasil je najveća radost mog života. Napisao sam i pesmu o njegovom rođenju – „Žito moje”. Kada sam ga mirisao kao bebu, posle kupanja, zamirisao mi je kao tek izvađen hleb iz pećnice. I padne mi na pamet da je žito najvažniji produkt života. Presrećan sam i što se nit muzikalnosti prenosi kroz generacije moje porodice. Velika je radost kada imaš sina koga proglase najboljim džez pijanistom na svetu, a onda dođe unuka koja sa 17 godina samostalno ode u Pozorište na Terazijama i pobedi njih 50 na audiciji za ulogu u predstavi „Fantom iz opere”. Marta je trenutno na studijama solo pevanja u Nemačkoj, u Manhajmu, dobiće njihovu punu stipendiju. Ima neverovatan glas, koloraturni sopran. Prelepa je i vrlo svoja. Ne odustaje od onoga što je zamislila i smatra da je dobro – pričao je svojevremeno Zafir.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi