Reakcija estrade na Simonidine tvrdnje o tri silovane pevačice: Neka imenuje moćnike, a ne da se desi što i Lečiću!

28.03.2021

20:00 >> 20:05

0

Pevač Aca Lukas je, iznenađen tvrdnjama, od novinarke i spisateljice zatražio dokaze koji su relevantni

Reakcija estrade na Simonidine tvrdnje o tri silovane pevačice: Neka imenuje moćnike, a ne da se desi što i Lečiću!
Aca Lukas ATAimages/Antonio Ahel

Spisateljica i novinarka Simonida Milojković šokirala je javnost usred slučaja ŠtajnfeldLečić, tvrdnjama da zna imena tri pevačice koje su takođe pretrpele ovu vrstu zlostavljanja. Posle optužbi mlade glumice da ju je stariji kolega silovao u maju 2012. godine, te da je Lečić taj, do sada, neimenovani „moćnik iz filmske industrije”, Simonida je ispričala da zna tri pevačke zvezde, koje su napastvovane od strane „moćnika iz muzičke industrije” i koje o tome ćute.

Ova informacija frapirala je kako publiku, tako i ličnosti sa estrade, koje su decenijama u svetu šoubiznisa. Tim povodom, kontaktirali smo Acu Lukasa i Dragana Brajovića Braju, kao i Nadu Topčagić, koji nemaju saznanja koja je Simonida iznela u javnost, te su i zatečeni tvrdnjama iznetim u trajanju afere iz glumačkog sveta.

– Znam mnoge žene koje su bile silovane, meni su privatno rekle. Reč je o tri pevačice popularne, veoma, koje su mi pričale da su ih silovali neki moćnici iz muzičke industrije – započela je Simonida u „Premijeri – Vikend specijalu: Te tri žene ćute o tome. One su, sada već, sa bogatim karijerima. Sve tri su bile na početku karijere, bile su mlade i bile su silovane od strane… Sad ne smem čak ni da kažem zanimanje tih muškaraca, da ne bi neko nešto doveo u vezu. Ali, recimo, neki kompozitor, muzički urednik, harmonikaš.Znaš zašto ćute? Ćute zato što nisu odmah prijavile. Drugo, mnoge žrtve ne prijavljuju zato što je taj postupak suđenja neprijatan za žrtvu. One, maltene, ponovo bivaju silovane, jer advokat odbrane, koji brani optuženog, pokušava da je degradira kao ličnost, da dovede njen moral u pitanje ne bi li svog štićenika odbranio. One su izložene strašnoj torturi na sudu – zaključila je Simonida.

Aca Lukas burno je odreagovao na njenu izjavu.

Pročitajte još:

– Moja drugarica Simonida Milojković, moja dobra prijateljica, ako joj treba neka tema za knjigu – neka se javi da smislimo neku dobru temu. Jer, ovaj predgovor nije dobar. Pošto, ovo je ozbiljna stvar. Ako nešto ima – odmah imenom i prezimenom tu trojicu moćnika, koji su silovali i, da vidimo ko su! Tek onda to može da bude relevantno. Ne ovo lupetaranje gluposti – rekao je Lukas za 24sedam.

Pevač se zatim osvrnuo i na trenutno stanje stvari, te podržao poznatog glumca u kog je Štajnfeldova, a zatim i izvesni deo javnosti uperio prstom.

– Mogao sam i ja da kažem šta god hoćete. Narod se prima na svaku glupost i desi se ovo što se desilo Lečiću, a čovek evidentno nije kriv! Simonida, molim te, dođi da ti damo temu da razrađuješ, jer ovo može da bude ozbiljno.

Na naše pitanje šta bi uradio kada bi se našao u centru takvog skandala, rekao je:

– To nijedna ne može da kaže, pošto Lukas nikog nije silovao. A te problematične gospođe ne može Lukas ni da miluje, a ne da siluje.

Dragan Brajović Braja, koji je takođe odreagovao na Simonidine tvrdnje, nije mogao da sakrije koliko je bio zgranut njima.

– Ma, ne interesuje me ta tema. Iskreno. sve što preplavljuje medije, od Mike do Leke, mi je odvratno. A ne znam ko može i znati, ako nije držao sveću – kratko je prokomentarisao Braja za 24sedam.

Dragan Brajović Braja ATAImages/Anotnio Ahel

Nada Topčagić, posle toliko vemena pod svetlima reflektora, još nijednom nije čula da je neka od njenih koleginica doživela tu strahotu o kojoj Simonida priča.

– Ne znam ništa o tome. Evo baš sad pričam sa suprugom, ispade da su svi na estradi male bebe i ne znam da bi neko na estradi mogao da siluje neku pevačicu. Svaki dan čujemo nešto, sad se svi javljaju. Ne znam da je bilo koja pevačica silovana – rekla je Nada za 24sedam.

Pevačica se, međutim, nije tu zaustavila. Ona je prokomentarisala i slučaj Štajnfeld-Lečić, u neverici pre svega što je mlada glumica toliko dugo ćutala.

Nada Topčagić ATAImages/Antonio Ahel

– Nikako mi nije jasno da ti nakon devet godina kažeš da te je neko silovao. Kako dokazati da li si silovana ili nisi? To ne priznajem nikako. To je širok pojam, pričati o tome. Ako si silovana, ideš istog momenta, trčiš u policiju, prijavljuješ. Spasla si, bre, živu glavu, odmah moraš da reaguješ! Kako sada da sve to reši? Ne mogu sad da kažem da sam na njegovoj ili njenoj. Prvo što sam pomislila jeste – kakav će čoveku biti taj dan, šta mu se desilo preko noći? Šta je život… Njemu se preko noći život promenio, napravio mu se pakao od života, u tim godinama. Ja sam bila tada uz njega, mislila sam o njemu. Ja bih razumela da je ona tada odmah prijavila, ako je uopšte toga bilo. Ovo posle devet godina ne priznajem nikako.

Pevačica je zatim istakla za naš portal da bi i rođenu ćerku, unuku, savetovala da odmah prijave nasilje, posebno ove vrste. Ćutanje im, takođe, ne bi priznala.

– Ma nikako, ni svojoj ćerki, ni unuci ne bih priznala, šta mi je ćutala?! Zašto si čekala tolike godine? Kakva bruka! Ma, evo, bre, nisam na njenoj strani i kraj. I da je to uradio, nisam na njenoj strani. Što to nije rekla odmah? Mene bi sada bilo sramota da kažem da sam pre deset godina silovana. Kažem iskreno. Ja sam na Lečićevoj strani, ako se ustanovi da je kriv, kriv je, ali kako da se to dokaže, osim ako on ne prizna? – zaključila je Topčagićeva.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti