Premešten grob Đorđa Balaševića, na spomeniku uklesani stihovi: „Bez crne bela ne bi vredela”

30.03.2021

21:39 >> 21:45

0

Poštovaoci lika i dela čuvenog kantautora juče su posetili grobno mesto povodom 40 dana od njegove smrti i uverili se da se ne nalazi na istom mestu gde je b

Premešten grob Đorđa Balaševića, na spomeniku uklesani stihovi: „Bez crne bela ne bi vredela”
Copyright 24sedam

Smrt čuvenog kantautora Đorđa Balaševića potresla je ceo region, a kako se navršilo 40 dana od smrti velikog umetnika brojni poštovaoci njegovog lika i dela su obišli Balaševićev grob. Prema najnovijim informacijama grobno mesto preminulog kantautora nije više na istom mestu.

Prema pisanju portala „NS Hronika” Balaševićevi poštovaoci koji su juče otišli da odaju počast preminulom umetniku povodom 40 dana od smrti, mogli su da se uvere da Balaševićev grob nije na mestu gde je sahranjen. Naime, pokojnikovo grobno mesto premešteno je desetak metara dalje u senku četinara, a urađen je i spomenik, o čemu svedoči i fotografija ispod teksta.

24sedam

Pored imena pokojnika nalazi se i pravoslavni krst kao i stih iz njegove pesme „Portret mog života”: „Bez crne bela ne bi vredela”.

Podsetimo, Đorđe Balašević je preminuo 19 februara u u Kliničkom centru Vojvodine, a sahrana je održana dva dana nakon toga, 21. februara u najužem krugu porodice, o čemu je portal 24sedam izveštavao. Poslednji pozdrav preminulom pesniku osim porodice odali su i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, ali i brojni sugrađani koji su palili sveće ispred njegovog doma i dolazili na groblje. Na dan sahrane, u njegovom rodnom gradu proglašen je Dan žalosti.

24sedam

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike