Jašar Ahmedovski otvoreno o porodičnoj tragediji: Pogibija brata Ipčeta je nešto najgore u mom životu!

04.04.2021

16:25 >> 16:52

0

Autor: M. Gudžulić

Svakog trenutka se i dalje dobro seća i dan-danas mu je veoma teško da o tome priča

Jašar Ahmedovski otvoreno o porodičnoj tragediji: Pogibija brata Ipčeta je nešto najgore u mom životu!
Copyright Jašar Ahmedovski ATAImages/Antonio Ahel

Jašar Ahmedovski osvrnuo se na najgori trenutak iz života, pogibiju brata Ipčeta, koja ga je zadesila devedesetih. Iako se sve odvilo 1994, on se i dan-danas svakog momenta dobro seća – o smrti ga je obavestila tadašnja Ipčetova devojka Zlata i to u pet ujutru, a porodica nije znala šta će od šoka.

–  Ipčetova pogibija je nešto najgore u mom životu. Bilo je to 1994. godine, sećam se svakog trenutka. O tome slabo i pričam. Ne bih poželeo ni najvećem neprijatelju da to doživi – počeo je svoju ispovesti za „Kurir” on, pa nastavio: Za sve nas je bio šok kada smo čuli i dalje se teško nosimo sa tim, ne može da se prepriča. Vest da je Ipče poginuo mi je javila njegova devojka Zlata u pet ujutru.

Ahmedovski tvrdi da ga je Ipčetova smrt koštala i psihe i razmišljanja o budućnosti.

– Bio sam u šoku i dalje ne znam kako sam to preživeo. Bilo mi je neshvatljivo, nisam mogao da verujem. To me je koštalo psihe, razmišljanja o budućnosti. I dan-danas mi je jako teško, nikada to neću zaboraviti, niti izbrisati mogu…

Veoma dugo nije bio u stanju da peva njegove pesme, niti da ih sluša.

– Nisam dugo godina mogao da pevam njegove pesme, ni da ih slušam. Onda sam jednom rekao: „Moram sada da živim sa tim” i, uzeo sam i pustio njegove pesme, usput sam i plakao. Prvi put kada sam pevao njegove pesme je bilo jako teško, jedva sam otpevao jednu pesmu, drugi put malo lakše… Počeo sam da radim posle godinu dana. Često sam išao u Makedoniju kod mojih, jer su teško podneli to. Moj otac je posle pet godina umro, a majka četiri godine posle njega. Oni su već bili gotovi ljudi. To je haos. Život vam prvo da lepe stvari i onda se desi nešto takvo… – ispričao je pevač.

Podsetimo, Ipče Ahmedovski nastradao je u saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali, u selu Šopić kod Lazarevca, kada je udario u kamion. Poginuo je u noći između 29. i 30. jula, 1994. godine. Sahranjen je u rodnom selu Lažani kod Prilepa, u Makedoniji. Jašar mu je posvetio pesme „Tamo si ti“, „Spavaj, spavaj ti“ i „Nebo tajnu krije“.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti