Rivalke su više od 20 godina! Udarne svađe i ročišta Jelene Karleuše i Cece Ražnatović: Sud - fino mesto za okupljanje!

06.04.2021

07:15 >> 07:45

0

Pevačice su na ratnoj nozi već dugi niz godina i svaki njihov susret pred zakonom javnost pomno prati, navijajući za svoju zvezdu

Rivalke su više od 20 godina! Udarne svađe i ročišta Jelene Karleuše i Cece Ražnatović: Sud - fino mesto za okupljanje!
Copyright 24sedam/Antonio Ahel/ATAImages

Dugogodišnjem estradnom ratu između Cece Ražnatović i Jelene Karleuše i danas se ne vidi kraj. Najskoriji primer svakako je obrt u aferi „Vanja” – naime, u medijima se pojavila informacija da će Kneževićevoj, koja je nedavno diskvalifikovana iz „Zvezda Granda”, Ceca da pomogne da snimi pesmu. Međutim, Karleuša, koja je direktno zahtevala izbacivanje Banjalučanke iz talent-šoua, tada se obratila svojoj rivalki, jer joj se ta ideja nimalo nije dopala.

Pročitajte još:

Ovom prilikom, prozvala ju je svojim fanom, pa je „posavetovala da se kao baba posveti unucima i štrikanju”.

– Svetlana Ražnatović je moj fan! Žao mi je što je ova devojka ne bi interesovala u životu da nije imala veze sa mnom i što je motiv da joj „pomogne” najgori mogući, a to je mržnja prema meni. Prestrašno i sramotno. Mislila sam da se Ražnatovićka posle brukanja kada je pevala onom „sportisti” u kafiću na rođendanu malo dozvala pameti, jer se tim „gestom” zgadila svima, ali ona je nastavila sa zvanjem novinara na suđenja sa mnom, kako bi opet dobila malo medijskog prostora, jer je nema već dugo na mapi. Moj savet joj je da se kao baba posveti unucima i štrikanju. Ja nisam kriva što je njeno prošlo i hvala ku*cu, konačno! – poručila je Jelena putem društvene mreže Instagram, dotakavši se ujedno i fudbalera Ognjena Vranješa.

Ceca joj na ovo nije odgovorila, kako i inače nema običaj da se „prepucava” putem onlajn profila. Ali, uredno se sastaju i raspravljaju po sudovima, optužujući jedna drugu za klevete, uvrede, povrede časti… Brojne tužbe vremenom su počele da prate i kontratužbe, a najblaže rečeno – neslaganje, počelo je još davnih dana, dok su i jedna i druga tek krenule put samih zvezda.

Jelena Karleuša Instagram printscreen / karleusastar

Sve je, pisali su mediji, počelo pošto je mlada i ratoborna Karleuša, kada je tek zagrizla „kolač popularnosti” i shvatila kako estrada funkcioniše, izjavila: „Sve smo mi ku*ve!”. Na to, odreagovao je Cecin tadašnji suprug Željko Ražnatović Arkan, istakavši „da je Jelena prilikom te izjave bila pijana ili drogirana”.

– Ko o čemu, ku*va o poštenju – zadala je još jedan „udarac” JK u jednoj Minikasnovoj emisiji, posle Arkanovih reči.

Od tada, više „nije bilo nazad”.

– Kao devojka od 19 godina, imala sam strašan sukob sa Arkanom, koji me je javno napao. On je bio ubica i kriminalac, a ja sam mu se na vrlo kulturan, šmekerski i hrabar način oduprla. Podigla sam glas protiv njega kad to nisu mogli da urade ni najmoćniji ljudi u Srbiji. Ceca mi je bila uzor. Ali, kad su me ona i Arkan napali srušio mi se ceo svet – pričala je kasnije Jelena, u jednom intervjuu.

ATA Images/Antonio Ahel

Arkanova i Ćandina smrt

Željko Ražnatović Arkan ubijen je 2000, a Zoran Davidović Ćanda, s kojim se Jelena zabavljala, dve godine kasnije.

– Ćanda je bio sitni kriminalac koji je, nažalost, imao neku vezu s mojom ćerkom Jelenom. Video sam ga nekoliko puta pre ovog događaja – rekao je svojevremeno medijima Dragan Karleuša, Jelenin otac.

Jelena je, kako se bilo navodilo, tvrdila govoreći o pokojnom momku za jedne domaće medije, da je Ceca naručila njegovo ubistvo, zbog čega je folkerka na kraju dala izjavu pred sudijom u odsustvu tuženih lica navodeći da je to – čista laž. Sve se odvilo u Višem sudu u Timočkoj ulici, gde je Ceca bila tražila naknadu štete koju joj je nanela Karleuša, koja se tada na sudu nije pojavila.

Inače, pet dana nakon ubistva premijera Zorana Đinđića, Ceca je bila uhapšena u svojoj kući u kojoj je pronađeno skriveno oružje za koje je ona kasnije tvrdila da je ostalo od Arkana i da nije imala pojma da je tu. U trenutku hapšenja u njenoj kući je bio i Dragan Karleuša, Jelenin otac, tada visoki policijski službenik. Pevačica je u Centralnom zatvoru provela više od dva meseca, ali se, prema tadašnjim pisanjima „držala, pa vratila jača nego ikad”. A dok je JK „koristila svaku priliku da je ocrni – ćutala je.

Što se tiče Ćande, u toku glavnog pretresa na kojem je Jelena prisustvovala sa advokatima, kao i Ceca, sudija je upitala folk zvezdu da li može da pretpostavi zbog čega je Karleuša iznela ovakve optužbe na njen račun. Njen odgovor je bio „da je samo narcisoidna i psihički poremećena osoba mogla da takvu stvar izjavi u javnosti” i bila je uneta u zapisnik.

Karleuša je tri meseca kasnije podnela privatnu krivičnu tužbu zbog toga, nakon čega je bio održan i sudski proces, kada je sud oslobodio Cecu optužbi po privatnoj tužbi Karleuše. Ona je tada imala pravo da uloži žalbu.

Prvi put na sudu

Ceca i JK su se prvi put srele na sudu 2012, dve godine nakon što je Jelena na svom Fejsbuku „ostavila” otvoreno pismo u kojem je, između ostalog, iznela uvrede na račun Ražnatovića, ali i zatim „potkačila” tada maloletnu Cecinu decu, Anastasiju i Veljka.

– Zar ti nije bilo trulo dok je Arkan šamarao Minimaksa zato što me je branio od vas dvoje? Mislim, stajala sam tu. Nisi pokušala da ga sprečiš. Na red su došli „Zemunci” i ti na čelu stola, sa sve idiotskim šeširom. Vedrila si i oblačila, narodski – ku*čila si se s tim ubicama. Ah, da, ti nemaš nikakve veze sa kumom Legijom, Zvekijem, Šiptarom… – pisala je Jelena, a prenosili mediji: To što ti iz kuće nisu izbijali, pa Bože, imaš pravo da se družiš, nevinašce moje.

Jelena Karleuša ATAImages/Antonio Ahel

Po Anastasiji je jednom bila surova i kad je mladoj pevačici bio rođendan. Ceci to nije bilo pravo, šta više – pala joj je roletna.

– Neka mi se ova budaletina skine s grbače već jednom. Ovo je kraj! Sad ću da je tužim i uzeću joj sve što ima! Pravda je na mojoj strani. Kako može decu da mi pominje? Pa i ona je majka, ima dve ćerke, kako je nije sramota? Kako će se ona sutra osećati kada neko bude pominjao njenu porodicu? To što mi je decu pominjala skupo će platiti. Sram je bilo! Kakva je to ludača – prenosila je domaća štampa Cecine urlike.

Navodno, Jelena joj je tada preko svog PR tima poručila: „Kaži da je moja izjava da Ceca može da mi popuši ku*ac”.

Ceca Ražnatović ATAImages/Anotnio Ahel

Inače, Ceca ju je, kako je Jelena jednom prilikom saopštila javnosti putem svog naloga na Tviteru, tužila i jer joj je nešto slično poručila:

– Obaveštavam javnost da me je Nanogica tužila zbog rečenice: „Ceca je glupa kao ku*ac” – napisala je bila Karleuša, pa pokrenula lavinu komentara fanova (ali i onih koji to nisu).

Nazvala ju je „Nanogicom” zato što je pevačica bila osuđena zbog malverzacija sa ugovorima fudbalera Obilića, kluba čiji je vlasnik nekada bio njen pokojni suprug. Sud je tada bio odredio novčanu kaznu od 1,5 milion evra, a uz to je kažnjena i na godinu dana kućnog pritvora, uz obavezu da nosi „nanogicu” – aparat koji beleži svaki pokret osuđenog.

Čak i kada bi dolazilo do naznaka da će biti pomirenja, žestoki obračuni bili bi jači. Pevačice su se nekoliko puta sastajale na sudu u svrhe „zakopavanja ratnih sekira”, ali im to nikako nije polazilo za rukom. Tubži i kontratužbi se nakupilo godinama – toliko da je sud postalo „mesto okupljanja”.

– Znači Rastica (Stefan Đurić) je tu. Pa, fino mesto za okupljanje – prokomentarisala je Ceca sredinom marta ove godine, dok ju je „ljuta suparnica čekala kao zapeta puška”, prenosili su mediji.

Šta će se dešavati u budućnosti i da li će se ove dve zvezde ikada pomiriti, ostaje da vidimo. Jedno je sigurno, da Karleuša ne pokušava da zadrži nikad mišljenje za sebe, već javno „pecka” i Veljka i Anastasiju. Tako je nakon smrti Đorđa Balaševića u uvredljivom kontekstu pominjala Veljka.

Anastasija i Veljko Ražnatović ATAImages/Antonio Ahel

– Đorđe Balašević je veliki srpski sin, veliki jugoslovenski sin. Lik koji je šmekerski, inteligentno i duhovito drmao kavez svim malograđanima i šatro patriotama sa ovih prostora. Voljen i cenjen od Vardara pa do Triglava. Veljko Ražnatović je sin ratnog zločinca i kriminalca, čoveka koji je crna mrlja u srpskoj istoriji i bruka ovog naroda. Ne dozvoljavam da se ovako skrnavi ime Đorđa Balaševića. Ne dozvoljavam! – napisala je Jelena.

Čak je i Anastasiju, koja nikad nije komentarisala majčin odnos sa kolegama, uspela jednom prilikom da je izvede iz takta, pa joj se Cecina ćerka čak obratila, takođe, javno.

– A ti budalo kontradiktorna nisi dorasla da komentarišeš ovu temu uopšte. Svakako si već nebitna i tvoja reč ne vredi ni dinar jedan, evo ti poslednji put ću ti se obratiti da ne pomisliš da si važna, pošto ponavljam, apsolutno si nebitna. Molim te, ne morališi, ne glumataj i ne pozivaj se na teme za koje te niko ne pita. Gledam ovaj tvoj performans „Srećan rođendan” koji si snimila svom ljubavniku i mogu ti reći da je to nešto najbolje što si otpevala. Ako smeš stavi na Jutjub i imaćeš milion pregleda za 24 sata. Garantujem ti! Možda i budeš ispred mene u trendingu.

Na ovo, usledio je Jelenin odgovor, takođe putem Instagrama.

– Vidim da mi se ćerka ratnog zločinca obraća opet. Evo poslednji put da se pozabavim nebitnim likovima poput nje, pa da joj odgovorim – lepo je što javno priznaješ da stalno gledaš moju pi***, jasno ti je da i moja p**** bolje peva od tebe, da je lepša od tebe i da ima više talenta i harizme. O trendingu u kom sam na Balkanu neprikosnovena, jer sam broj 1 nedeljama i kada kinem, ti nemoj da polemišeš. Ti nisi u rangu ni sa jutjuberima – deo je Karleušine poruke.

Jelena Karleuša i Ceca Ražnatović ATAImages/Antonio Ahel

Ako ništa drugo, u narednom periodu moći ćemo i dalje da pratimo kako su se doterale za dolazak na sud, da li su se nasmejale i koja se pokazala kao veća zvezda.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike