Kako je Eva Ras odbila Tozovca! Pokojnog supruga nije htela emotivno da povredi, a pevač se jednom prisetio tog događaja

07.04.2021

09:58 >> 10:19

0

Glumica je jednom prilikom za 24sedam objasnila kako se ipak odrekla pevačke karijere, iako ju je sam Živković tražio, sa željom da zajedno snime ploču. N

Kako je Eva Ras odbila Tozovca! Pokojnog supruga nije htela emotivno da povredi, a pevač se jednom prisetio tog događaja
ATA Images/ Stefan Tomašević/ Printscreen/YouTube

Eva Ras po prvi put je za 24sedam ispričala da je pre oko pola veka dobila zanimljivu ponudu od Predraga Živkovića Tozovca. On je, kako je glumica objasnila, svojevremeno imao želju da njih dvoje zajedno snime ploču, te da od nje stvori pravu pevačku zvezdu. Međutim, njenom tadašnjem suprugu Radomiru Steviću Rasu se to nije dopalo pa ga je odbila i, čak i da jeste, smatrala je da ona to ne bi mogla.

Pročitajte još:

Tada, pozvali smo Tozovca, koji se za naš portal kratko podsetio tog perioda, pa se i našalio.

– To je bilo dok je Ras bio živ. Napravićemo nešto – rekao je pevač za 24sedam, a zatim dodao da je i glumica posebna po humoru.

– Ona se muči da čisto govori srpski jezik, to joj je kao fazon. Nismo se dugo videli – poručio je tada kratko on.

Podsetimo, iako je već u mnogim filmovima pevala, Eva Ras ipak je odbila Tozovčevu ponudu.

– Tozovac je slušao pesme u filmovima i dopalo mu se, ali nije znao kako je to teško snimano. Pelcovana sam od toga da pevam. I u pozorištu sam morala da pevam i, za 61 godinu glumačke karijere 100 puta sam pevala, pa čak i kod Kusturice u „Ocu na službenom putu” – isticala je Eva Ras, tvrdeći da ne zna da peva.

Antonio Ahel/ATAImages

Tozovcu je rekla „ne” zbog supruga Radomira Stevića Rasa.

– Mogla sam sigurno da napravim pevačku karijeru s Tozovcem. Da li vas narod voli ili ne voli, to mi ne znamo od čega zavisi. Ovi menadžeri i agenti koji pokušavaju od nekoga da naprave zvezdu, niko nema formulu kako se to pravi. Mojim prijateljima pevačima stalno govorim da ne čeznu za hitovima i da ih samo pevaju. Kažem im da hitove pravi publika koja to sluša i voli. Da je Tozovac uspeo da me nagovori da pevam, verovatno bi to krenulo nekim drugim tokom. Zbog toga ja nisam ni htela da pevam s njim, ali ne zato što je moj pokojni Ras, ipak, bio ljubomoran na Tozovca. I onda mi je rekao jednom: „Tvoj Pigmalion hoće da pravi zvezdu od tebe”. Pošto sam obožavala Rasa, nisam htela da mu dam prilike da o Pigmalionu priča. Dozvolila sam da on bude moj Pigmalion – iznenadila je Eva čak i detaljima iz svog braka.

Međutim, u razgovoru nam je poručila da ipak ne bi bilo relano da je postala pevačica i to ne samo zbog supruga.

Eva Ras ATAImages/M. M.

– Hteo je da snimimo ploču. Nije odustajao. Ali i da se Rasu dopadalo da ja budem pevačica, ja to ne bih mogla. Ja nisam pevačica, glumica sam. Tad još nije bilo Snežane Savić da bih imala taj blistavi uvid u to kako bi moglo da izgleda. Nas dvoje smo danas srdačni, ali se nismo dugo videli. Nije tu bilo nikakvog udvaranja, nikad. Tozovac me je ubeđivao da imam talenat, ja ne mislim tako, a možda i nemam interesovanje – dodala je ona, pa se i prisetila velikog Tozovca iz tog perioda.

– Tozovac je bio pun života pre 50 godina. Danas se našalim, pa ga pozdravim u emisijama: „Zdravo, Tozovac, jesi li još živ? Ja jesam” – nasmejala se bila Eva.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi