Zafir Hadžimanov ispraćen na večni počinak u krugu porodice: Urna će biti položena u Aleji zaslužnih građana

07.04.2021

12:08

0

Kako je njegov sin Vasil i želeo, od filmskog glumca, pevača i kompozitora oprostili su se samo najbliži zbog epidemioloških mera

Zafir Hadžimanov ispraćen na večni počinak u krugu porodice: Urna će biti položena u Aleji zaslužnih građana
Copyright Z. Milutinovic/ATAImages.

Zafir Hadžimanov, filmski glumac, pevač i kompozitor, izgubio je bitku sa koronavirusom, a na večni počinak ispraćen je danas u 12 sati na Novom groblju.

On je kremiran u krugu najbližih članova porodice i prijatelja, a njegova urna biće položena u Aleji zaslužnih građana.

Kako je ranije i najavio njegov sin Vasil Hadžimanov, zbog epidemiološke situacije koja ne dozvoljava okupljanja, poslednjem ispraćaju prisustvovali su samo najbliži članove porodice i prijalji. On je istakao na društvenoj mreži da će po završtku pandemije njegov otac biti ispraćen “kako dolikuje i kako je ceo život želeo”.

Vasil Hadžimanov ATAImages/Z. Milutinović

Podsetimo, Hadžimanov je preminuo 27. marta u 77. godini od posledica koronavirusa. Njegov sin oprostio se od oca i uputio mu poslednji pozdrav.

– Njegovo veliko srce nije uspelo da pobedi bitku sa ovom groznom bolešću. Za sobom je ostavio pravo bogatstvo, od pesama koje je tako majstorski lako pevao, preko svojih mnogobrojnih i raznovrsnih kompozicija, knjiga poezije i proze, pa sve do nenadmašivih uloga u pozorištu i na filmu. Tevije nad Tevijama! No, pre i iznad svega toga, svojoj porodici i najbližima uvek je nesebično davao svoju ogromnu ljubav, pažnju i podršku – napisao je tada Vasil.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike