Tozovac je tada želeo da na koncert uđe fijakerom, uz „Mađaricu"! Lepo sećanje Baneta Obradovića: Njega su zanimali detalji!

08.04.2021

07:15 >> 02:46

0

Estradni menadžer bio je i kućni prijatelj pevačke legende koja nas je napustila 6. aprila, od posledica koronavirusa

Tozovac je tada želeo da na koncert uđe fijakerom, uz „Mađaricu"! Lepo sećanje Baneta Obradovića: Njega su zanimali detalji!
Copyright Bane Obradović ATAImages/Antonio Ahel

Bane Obradović istakao je, prisećajući se zajedničkih trenutaka s velikim Tozovcem, koliko su pevača zanimali detalji. Od brojnih anegdota koje će čuvati, javnosti je ispričao jednu napominjući koliko je svojevremeno uveravao Predraga Živkovića da održi koncerte u Beogradu i Novom Sadu, kojih se on bojao. Kada pomisli na njega, naime, prva asocijacija su mu koncerti, a onda i to koliko je on vodio računa o najsitnijim stvarima.

Pročitajte još:

– Predivni koncerti. Bila su tri koncerta u Beogradu u centru „Sava” i jedan u Novom Sadu u Spensu. Sećam se svakog detalja te organizacije. Nagovarali smo ga na koncert, imao je veliki strah. Svi smo ga nagovarali da će to biti dobro. Bili smo ekipa, uigrani, radili smo dosta koncerata i on je nama poverovao. Njega su zanimali detalji. Nije ga zanimala animacija na ekranima ili tehnika – priča Obradović za „Kurir” pa dodaje da će mu jedan događaj ostati u posebnom sećanju: Zanimalo ga je kako da krene koncert. „Hoću da krenem sa ,Jesen u mom sokaku”, rekao mi je pa je reditelj Veselin Grozdanić smislio da pada lišće na binu. On se oduševio.

Isto oduševljenje držalo ga je, priseća se Bane, godinama.

– To je spominjao posle nekoliko godina, nazove me i kaže: „A je l si video kako lišče pada?” Njega su zanimali detalji. I u Novom Sadu kada je bio koncert, rekao je: „Krenuću sa ,Mađaricom’. Mora nešto da se desi”. Ja ga pitam: „A šta da se desi?” A on kaže: „Hoću da uđem na fijakeru, dva bela konja da vuku i dve lepe devojke da sede pored mene i da ja pevam ,Mađaricu.” Ima anegdota, nezgoda, kada su ga konji dovukli, izvršili su nuždu. O tom detalju nismo razmišljali. Morali smo brzo da očistimo. Ali, njega su zanimali ti detalji. Da ima hor, ton na bini, da bude publika oko njega – nabraja Bane.

Bane Obradović i Predrag Živković Tozovac ATAImages/Antonio Ahel

– Napustio nas je veliki čovek, istorija, moj dragi prijatelj, kompozitor, pevač legenda, umetnik, veliki šmeker, boem! – zaključio je Obradović.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike