Merima Isaković za 24sedam: Svedočiću protiv Branislava Lečića ukoliko me tužilaštvo pozove!

08.04.2021

14:38 >> 19:13

0

Glumica se oglasila prvi put nakon što je iznela tvrdnje da je glumac pokušao da je siluje pre 40 godina

Merima Isaković za 24sedam: Svedočiću protiv Branislava Lečića ukoliko me tužilaštvo pozove!
Instagram printscreen/ dr_merima_isakovic

Glumica Merima Isaković svedočiće protiv Branislava Lečića u slučaju Danijele Štajnfeld, ukoliko do toga dođe, nakon što je iznela tvrdnje da ju je kolega seksualno zlostavljao pre 40 godina.

Ona je i za 24sedam rekla da je Lečić pokušao da je siluje 1978. godine, te da joj se dve godine nakon tog događaja izvinjavao.

Ukoliko je tužilaštvo pozove, spremna je da kaže šta misli o glumcu.

– Naravno da ću svedočiti. Verujem da je reći istinu fundamentalna obaveza svake savesne osobe. Ne mogu direktno svedočiti o događaju nasilja nad Danijelom jer mu nisam direktno prisustvovala, ali mogu svedočiti o ličnosti Branislava Lečića i svom dramatičnom iskustvu vezanom za njega. Nadam se da će se druge žrtve osmeliti da se oglase, ako ih ima – rekla je glumica za 24sedam u pauzi između dva posla kojima se danas bavi.

Ono što je njoj važno, jeste da se čitaocima da prostora da prožive tešku i šokantnu priču koju je iznela u tekstu za “Nedeljnik”. Na pitanje da li se čula sa Danijelom Štajnfeld kaže:

Ptintscreen/YouTube N1

– Ne. Ne poznajem Danijelu, prvi put sam čula za nju kada sam prošle nedelje pročitala o njenoj traumi. Do mene vesti stižu sa zakašnjenjem jer mnogo radim – ističe ona.

Merima Isaković danas živi na Novom Zelandu i bavi se kliničkom psihologijom. U opširnoj ispovesti za “Nedeljnik” opisala je stravične detalje seksualnog nasilja koje je, kako tvrdi, doživela od Lečića u stanu u kojem je u to vreme živeo sa svojom majkom. Merima je tada imala 18 godina, a Lečić 22.

Branislav Lečić ATAImages/Antonio Ahel

– Bilo mi je 18 godina. Jesen 1978. Ugurao me u stan. Skinuo mi haljinu. Ne pokušavaj da vrištiš. Niko te neće čuti. Oborio me na pod. Osećala sam kako me lomi. Boliiii svaka koščica. Samo ne ovako. Molim te Bože! Ako uspe umreću noćas. Uživa u mom strahu. Osećam taj zadah. Kao miris truleži. Zastrašujuć pogled. Prazan i crn. Oči bez duše. Osećam potrebu da danas kažem istinu i molim naš narod da ovo pažljivo pročita. Nasilnik koji je zamalo uspeo da uništi moj život, da ugasi moju mladost, da me kao tama proguta. “Opraštam ti”, rekla sam mu tada, pre četrdeset godina. “Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi naneo. Mnogostruki bol. Ako ikada čujem da si ikome naneo sličnu bol, svima ću reći šta se desilo.” Ja sam svoju reč održala. Branislav Lečić izgleda nije. Osećam moralnu obavezu da podelim svoje iskustvo u nadi da će moja ispovest biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja – ispričala je, između ostalog, Merima Isaković.

Glumica Danijela Štajnfeld prethodno je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu izjavila da je Branislav Lečić misteriozni “moćnik iz filmske industrije” koji ju je silovao u maju 2012. godine.

pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi