Merima Isaković oglasila se novom porukom: Oprostila sam Lečiću verujući u iskrenost njegovog pokajanja

09.04.2021

15:52

0

Nekadašnja glumica verovala je da, kako tvrdi, glumac neće ponoviti ono što je njoj umalo napravio

Merima Isaković oglasila se novom porukom: Oprostila sam Lečiću verujući u iskrenost njegovog pokajanja
Merima Isaković, Branislav Lečić, Printscreen/ATAImages

Glumica Merima Isaković kaže da je sećanje na događaj sa Branislavom Lečićem, za kog je u ispovesti navela da ju je seksualno napao 1978. godine, davno ostavila iza sebe, ali da je bila njena dužnost da o tome progovori.

Nekadašnja glumica ističe da je sve ove godine verovala da glumac, za kog tvrdi da ju je zlostavljao, neće ponoviti slično.

– Ja sam davno prebrodila i zatvorila preživljenu traumu i sećanje da me je samo Božijom voljom moj instinkt spasio. Oprostila sam verujući u iskrenost Lečićevog pokajanja i obećanja datog tada, pre 43 godine, da to nikada više neće nikome pokušati ni uraditi… Oprostila sam, ali nisam zaboravila, ostavši u nadi da se to nikada i prema nikome stvarno neće ponoviti – kaže Merima Isaković za “Blic” i dodaje:

– Jedno zlo je izazov i bol jedne osobe, ali ako se ne zaustavi, ponavljano zlo postaje nesreća naroda. I ljudskog roda. Dužnost svakog humanog bića je da se dalje zlo spreči.

M. M./ATAImages

Podsetimo, glumica Merima Isaković juče je rekla da je spremna da svedoči protiv Branislava Lečića, za koga u ispovesti “Nedeljniku” tvrdi da je pokušao da je siluje 1978. godine, a koga je njena koleginica Danijela Štajnfeld u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu optužila za silovanje 2012. godine.

– Naravno da ću svedočiti. Verujem da je reći istinu fundamentalna obaveza svake savesne osobe. Ne mogu direktno svedočiti o događaju nasilja nad Danijelom jer mu nisam direktno prisustvovala, ali mogu svedočiti o ličnosti Branislava Lečića i svom dramatičnom iskustvu vezanom za njega. Nadam se da će se druge žrtve osmeliti da se oglase, ako ih ima – rekla nam je juče glumica.

pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi