Sram je za svakog muškarca da upotrebljava silu: Petar Božović o slučaju Isaković-Lečić

09.04.2021

16:37 >> 16:54

0

Autor: D. Božović

Glumac i Merima su se družili i sarađivali kao mlađi, a Božović ističe da je njegova koleginica nakon tragedije naprasno nestala

Sram je za svakog muškarca da upotrebljava silu: Petar Božović o slučaju Isaković-Lečić
Petar Božović - Copyright ATA Images/M.M.

Nakon što je glumica Merima Isaković izjavila da ju je Branislav Lečić s*ksualno zlostavljao, njen kolega Petar Božović, sa kojim je sarađivala, ostao je zatečen svime što je čuo, ali je u ovoj situaciji ostao objektivan, te nije želeo nikome da sudi.

– Merima mi je bila prijateljica i drugarica, družili smo se. Teško mi je pala njena tragedija. Družili smo se i posle tragedije, bila je udata i dosta smo bili vezani. Međutim, jednog trenutka je nestala. Izgubila se veza, nismo se dopisivali, i eto. Otišla je, nestala je. Ne pamtim kad smo se čuli poslednji put.

Njih dvoje su bili i deo jedne predstave, te se Božović sada prisetio lepih dana kada su igrali zajedno.

Milan Maričić/ATAImages/Printscreen

– U Domu omladine je imala jedan komad koji je sama režirala. Bila je sa svojim sinom Midom. Skoro da sam zaboravio i da ona postoji, verujte mi. A bili smo baš dobri i radili smo Ljubiša Ristić, Rade Šerbedžija, Krivokapić i ja. Ona je bila Ofelija.

Petar Božović je imao priliku da sarađuje i sa Merimom i sa Lečićem, te sada nije želeo da stane u odbrani nijednog od njih dvoje, ali je istakao da ukoliko se na sudu dokaže da je to istina, krivac treba da bude kažnjen.

 

– U suštini, kad se tako nešto dešava, trebalo bi prvo da se dokaže. Naravno, treba reći istinu. Svaki normalan čovek je protiv toga. S druge strane, Branislav je naš kolega, s kojim smo mnogo puta sarađivali…Postoji ovde neko moćniji od nas. Postoje političari, postoji mafija, postoje direktori, postoji more onih koji mogu da zloupotrebljavaju svoju silu. Sram je za svakog muškarca da upotrebljava silu –  ispričao je Božović za Nova.rs.

Podsetimo, Merima je izjavila da je imala samo 18 godina kada ju je Lečić napastvovao, a razlog zbog kojeg je nakon 43 godine progovorila o ovome jeste saznanje da je Danijela  Štajnfeld optužila Lečića, za kojeg tvrdi da ju je silovao 2012. godine.

Pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike