Megan Markl neće prisustvovati sahrani princa Filipa: Hari u Britaniju putuje sam

12.04.2021

06:15 >> 06:18

0

Predstavnik za medije poznatog para dodao je da će se vojvoda od Saseksa držati svih pravila uvedenih zbog koronavirusa, kako za vreme puta, tako i tokom svog

Megan Markl neće prisustvovati sahrani princa Filipa: Hari u Britaniju putuje sam
Copyright Megan Markl i princ Hari Profimedia

Princ Hari će se uskoro po prvi put sastati sa svojom porodicom, od svog „kraljevskog odlaska” sa Megan, 2020. godine. Povod će biti sahrana princa Filipa, njegovog dede, na koju će iz Amerike, prenose strani mediji, da dođe sam. Supruga mu neće praviti društvo po savetu lekara, koji vodi njenu drugu trudnoću.

Vojvotkinja od Saseksa porodiće se na leto.

– Vojvodi od Saseksa svakako je u planu da se pojavi. Vojvotkinji se to, s druge strane, ne preporučuje od strane lekara, jer je u poodmakloj trudnoći – rekao je predstavnik za medije palate 10. aprila tamošnjoj štampi.

Predstavnik poznatog para, sa druge strane, nije imao šta da doda na ovo saopštenje, osim da će Hari ispoštovati protokol i držati se svih mera uvedenih zbog koronavirusa, kako tokom putovanja u Britaniju, tako i njegovog boravka tamo.

Megan Markl Profimedia

Na konferenciji, predstavnik je istakao da je sahrana vojvode od Edinburga zakazana za 17. april u kapeli Svetog Đorđa (Vindzor), gde su se Megan i Hari venčali 2018. godine. Strogo će se poštovati sve mere, a pema tamošnjem zakonu, maksimalno 30 ljudi ima mogućnost prisustva. Očekuje se dolazak njegovih članova porodice, dece i praunuka. Javnost je zamoljena da ne posećuje dvorac, a sam čin biće emitovan putem jednog kanala. Do dana sahrane, Britanija je u žalosti – sve zastave su na pola koplja na kraljevskim rezidencijama, kao i vojnim, te vladinim zgradama.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike