Ne znam kako sam se izvukao! Hasan Dudić o borbi sa koronavirusom: Nigde ne izlazim

12.04.2021

18:11 >> 18:31

0

Pevač je trenutno na kućnom lečenju, izolovan od svoje porodice koja mu donosi sve što je potrebno kako bi ozdravio

Ne znam kako sam se izvukao! Hasan Dudić o borbi sa koronavirusom: Nigde ne izlazim
Hasan Dudić ATAImages/Antonio Ahel

Pevač Hasan Dudić primljen je u bolnicu KBC Zvezdara 2. aprila zbog koronavirusa koji je prouzrokovao obostranu upalu pluća i otežano disanje, te je završio na kiseoniku. Nakon 10 dana velike bobre, njegovo zdravlje se stabilizovalo i pustili su ga na kućno lečenje, a pevač otkriva kako se sada oseća.

– Pre dva dana sam izašao iz bolnice. Trebalo je da ostanem još nekoliko dana, ali sam se osećao bolje i smatrao sam da lečenje mogu da nastavim kući, a doktori su se složili. Naravno, moram da mirujem, to je bio uslov da me puste. Nije mi bilo dobro, nisam mogao da dišem, ne znam kako sam se izvukao. Kada su odlučili da me zadrže u bolnici, stanje nije bilo nimalo naivno. Doktori su se uplašili jer sam imao obostranu upalu pluća, otežano sam disao, odmah su me stavili na kiseonik. Srećom, nije došlo do respiratora, za to mogu da zahvalim lekarima koji se bore za svakog pacijenta – rekao je Hasan za medije.

Hasan Dudić ATAImages/Antonio Ahel

Dudić je otkrio da je i dalje u izolaciji, jer ne želi da naškodi svojim najmilijima i da pije potrebne vitamine kako bi se oporavio.

– Sada sam mnogo bolje, iako sam i dalje rovit. Moram da mirujem, ne izlazim iz kuće narednih mesec dana. Moja Nataša i sin Miki mi stalno dolaze, donose šta mi je potrebno, mada nemam kontakt ni sa njima. Oni su se testirali i negativni su, ja nisam više zarazan, ali za svaki slučaj se pazimo. Dobio sam neke lekove da pijem, vitamine, voće, da pazim na ishranu i kažu da ću se oporaviti za mesec dana – ispričao je Hasan Dudić za „Kurir”.

Pročitajte još

Podsetimo, pevača je u bolnici sačekala vest da je njegov prijatelj i kolega Predrag Živković Tozovac preminuo, zbog čega se Dudić rastužio.

– Nataša mi je javila odmah da je Tozovac preminuo, kaže: „Hasane, drug ti je otišao”. Od Tozovca sam učio, čak smo i radili zajedno ovako i po inostranstvu, zajedno smo nastupali. On je za mene najveći srpski pevač, šmeker koji je znao sa pesmom uveseliti, takav tanan osećaj je imao za štimung i on je stvorio našu najlepšu muziku – ispričao je Dudić.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi