Ovo se ne rešava na televiziji nego u tužilaštvu! Jelena Tinska šokirana izjavom Merime Isaković: Što je ovo uradila posle toliko godina?

12.04.2021

17:15 >> 18:15

0

Glumica je poznavala Isakovićevu, za koju kaže da je bila izuzetno lepa i da su mnogi muškarci želeli da budu sa njom

Ovo se ne rešava na televiziji nego u tužilaštvu! Jelena Tinska šokirana izjavom Merime Isaković: Što je ovo uradila posle toliko godina?
Copyright Milan Maričić/ATAImages/Printscreen

Glumica Jelena Tinska dala je svoj sud o izjavi Merime Isaković da ju je s*ksualno napastvovao Branislav Lečić, te je tom prilikom istakla da ne razume zbog čega je njena koleginica tek sada progovorila o ovome.

Kako je imala priliku da upozna i Isakovićevu i Lečića, Tinska još uvek nije odabrala svoju stranu, niti želi bilo kome da sudi dok tu odluku ne donesu nadležni organi.

– Ja Merimu poznajem baš iz tog perioda, kada smo bile mlade. Bila je divna, plemenita i mlada žena. Nikada ne bih pomislila da bi ona mogla da uradi nešto posle pola veka. Rekla je da je to uradila da bi sprečila Leku da to opet uradi, pa što to onda nije uradila tad. Merima je bila toliko lepa, da su svi hteli da budu sa njom. Muškarci su navalentni. Ja znam njegove dve bivše devojke iz mladosti i o njemu imam samo lepe reči. Strašno mi je bilo kad je Merima to napisala, ako je napastvovao, onda je to grozno. Ona je napisala da je on nju dve godine nakon toga zvao, da je plakao preko telefona i da joj se izvinjavao. Što je ona to uradila posle toliko godina? Ja sam nezgodna devojka i ne verujem da bi se neko usudio da me tako napadne, jasno stavim do znanja kada je nešto ne. Leka nije pokazao nikakav afinitet prema meni. Sve je ovo mnogo odvratno, zato što je takve stvari ne rešavaju na televiziji nego u tužilaštvu. Mika je u pritvoru već 120 dana, kao opravdanje je da će on silovati ako izađe napolje. Što on ne može da se brani sa slobode ili da ide na poligraf? Zašto niko od njih ne može javno da govori kao te devojke? To sigurno ima neku pozadinu, a šta je to, ja ne znam. Doznaćemo. Ja nisam na strani zlostavljača, ali prosto ništa nije dokazano. Svi sad govore kako će ovi slučajevi pomoći ženama koje su istinski silovane, ne, neće – rekla je Jelena Tinska u emisiji „Puls Srbije”.

Printscreen/ATAImages

Podsetimo, Merima je ispričala da ju je pre 43 godine Lečić napastvovao, da bi je potom dve godine kasnije zvao i izvinjavao joj se.

– Bilo mi je 18 godina. Jesen 1978. Ugurao me u stan. Skinuo mi haljinu. Ne pokušavaj da vrištiš. Niko te neće čuti. Oborio me na pod. Osećala sam kako me lomi. Boliiii svaka koščica. Samo ne ovako. Molim te Bože! Ako uspe umreću noćas. Uživa u mom strahu. Osećam taj zadah. Kao miris truleži. Zastrašujuć pogled. Prazan i crn. Oči bez duše. Osećam potrebu da danas kažem istinu i molim naš narod da ovo pažljivo pročita. Nasilnik koji je zamalo uspeo da uništi moj život, da ugasi moju mladost, da me kao tama proguta. „Opraštam ti”, rekla sam mu tada, pre četrdeset godina. “Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi naneo. Mnogostruki bol. Ako ikada čujem da si ikome naneo sličnu bol, svima ću reći šta se desilo.” Ja sam svoju reč održala. Branislav Lečić izgleda nije. Osećam moralnu obavezu da podelim svoje iskustvo u nadi da će moja ispovest biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja – ispričala je, između ostalog, Merima Isaković za „Nedeljnik”.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike