Kakav je Arkan bio privatno: Jedni su govorili da je strah i trepet, drugi da je kukavica, a ovo mu nije bio prvi nadimak!

18.04.2021

16:01 >> 13:22

0

Pokojni suprug pevačice Cece rođen je na današnji dan, 17. aprila 1952. godine u mestu Brežice, u Sloveniji. Da ga nisu ubili 2000, proslavljao bi 69. rođe

Kakav je Arkan bio privatno: Jedni su govorili da je strah i trepet, drugi da je kukavica, a ovo mu nije bio prvi nadimak!
Copyright MN Press

Željko Ražnatović, osnivač i glavni komandant Srpske dobrovoljačke garde, kao i osnivač i prvi predsednik Stranke srpskog jedinstva, rođen je na današnji dan 1952. godine, u mestu Brežice, u Sloveniji.

Arkan bi danas napunio 69 godina, a na ovaj dan njega se uvek sete njegovi najmili. Iako Veljko i Anastasija nisu u Srbiji, prisetili su se svog oca, a Arkanov naslednik imao poruku koju je ostavio na Instagramu u čast sećanja na oca.

– Srećan rođendan, tata. 17. 4. 1952. rodio se srpski tigar, srpski heroj – poručio je Ražnatović iz Rusije.

Instagram printscreen

Arkan je odrastao u Beogradu sa sestrama Biljanom, Jasnom i Mimom, maštajući da postane pilot, kao što je bio njegov otac Veljko, koji je za razliku od majke Slavke bio izuzetno strog. I sam je u jednom intervjuu pričao o tome, ističući da je bio brutalan kada bi ih kažnjavao tokom odrastanja.

Pročitajte još:

Prvi kamen spoticanja

Prema detaljima iz njegove biografije, roditelji su mu se razveli kada je imao 12, a dve godine kasnije počeo je da se bavi sitnim kriminalom – krao je sa svojom ekipom po Tašmajdanu ženama torbice i zbog toga proveo godinu dana u popravnom domu kraj Beograda. Otac ga je, zatim, poslao u Kotor na školovanje u Jugoslovenskoj mornarici, međutim, on se ilegalno ukrcao na jedan brod i otišao u Pariz.

Nadimak

Iako je svima poznat kao Arkan, to mu nije bio prvi nadimak. Prema pisanju domaćih medija, u mladosti su ga zvali potpuno drugačije. Naime, malo je poznato da je u policijskim dokumentima zabeležen kao Hibrid. Prema izvesnim spekulacijama, Ražnatović je ulivao strah i trepet u jednom popravnom domu u Valjevu, gde je i dobio to „zvanje”.

Stanko Stojković iz Leskovca rođen je kao treće dete porodice koja je bila u teškoj socijalnoj situaciji. Nakon razvoda, svaki roditelj je uzeo po jedno dete, a mali Stanko je završio u Domu za nezbrinutu decu. Postao je problematičan i završio u popravnom domu u Valjevu. Tamo je „zavodio red” sin pukovnika, „bahati visoki mladić koga su zvali Hibrid (misleći na Arkana) – objavljeno je svojevremeno na jednoj Instagram stranici, na kojoj se nalaze razni detalji iz života nekadašnjih pripadnika beogradskog podzemlja.

Inače, postoje dve verzije kako je Željko dobio nadimak Arkan:

Po prvoj, koju je i Ražnatović sam jednom prilikom prepričavao, Arkan je dobroćudni čarobnjak Arkanus iz stripa koji je kao dečak obožavao. Druga priča je da je u jednom od lažnih pasoša, s kojim je kao maloletnik prešao Italiju, stajalo ime nekog Turčina, Arkana.

MN Press

Nekada je njegova majka, s druge strane, tvrdila da je nadimak Arkan doneo iz inostransta, a da ta reč na nekoliko starih svetskih jezika znači – nepobediv.

Žene

Nakon brojnih avantura u Evropi, Arkan se vratio u Beograd i 1981. oženio Nataliju Martinović. Rastali su se 1994. godine. Sa pevačicom Cecom venčao se godinu kasnije, 19. februara. Takozvana svadba veka počela je u Cecinoj rodnoj Žitorađi, a završena je u luksuznom hotelu „Interkontinetal”. Iz dva braka, ali i nekoliko vanbračnih veza, Ražnatović ima devetoro dece.

Printscreen Youtube/Svetlana Ceca Raznatovic

Prvog sina, Mihajla, dobio je sedamdesetih godina, kada je bio u vezi s Agnetom iz Geteburga. Iako je rođen u Švedskoj, Mihajlo je 1993. došao u Beograd, da živi s ocem. Išao je u ratne pohode s njim, a živeo u iznajmljenom stanu na Dorćolu sa suprugom. Ipak, nakon očeve smrti on se vratio u Švedsku, gde živi i danas.

Godine 1979. dobio je ćerku Sofiju, sa socijalnom radnicom koja ga je posećivala u belgijskom zatvoru. On je tek 1994. godine saznao za nju, koja danas živi u Briselu. Sa glumicom Ljiljanom Nijatović je 1980. godine dobio ćerku Anđelu.

Ona je u jednom intervjuu priznala da joj je nakon očeve smrti mnogo pomogla Arkanova supruga Ceca.

Iz braka sa Natalijom Martinović ima blizance Vojina i Nikolu, te ćerke Milenu i Mašu. Niko od njih se, inače, više ne preziva Ražnatović, nego su odlučili da uzmu majčino prezime.

O Anastasiji i Veljku, koje je dobio sa Cecom, možda se i najviše zna, što zbog majke i poznate pevačice – što zbog njih samih. Anastasija je, naime, krenula Cecinim stopama, pa je svakako u fokusu javnosti, a Veljko se profesionalno bavi boksom. Sina, kog je dobio u braku s Bogdanom Rodić (sada Ražnatović), nazvao je po ocu – Željko.

Anastasija i Veljko Ražnatović ATAImages/Antonio Ahel

Prisećajući se nedavno života s velikom ljubavi, Ceca je ispričala:

– Naš odnos se zasnivao na ljubavi. Očima smo se razumeli, to je jedno ogromno poverenje. Nisam bila gruba, ali naravno da sam sve mogla da mu kažem. Bili smo tandem, podržavali smo se, sve sam uradila da ga izvučem iz politike, smatrala sam da to nije za njega. On je bio veliki patriota. Jedni govore da je bio strah i trepet, drugi da je kukavica, o Željku je sve i svašta pričano, ja sam sa njim bila u dobru i zlu, zadnje trenutke je proveo pored mene.

Pročitajte još:

Prema njenim rečima – nije tačno da su ga se svi plašili

– Nisam srela hrabrijeg čoveka u svom životu. Nije tačno da su ga se svi plašili, zašto bih se i ja plašila čoveka koga sam sama izabrala? Mislim, svi mi znamo koje on, nije on bio profesor muzike, niti ja živim u nekim iluzijama – rekla je tada u „Sceniranju” Ceca, pa nastavila:

– Za mene je bio najdivniji, najtopliji otac na svetu, znači on može da bude ozbiljna konkurencija svim majkama, znam kako se brinuo o svoj deci, ja sam živela kao princeza na zrnu graška. Bili smo srećni jedno pored drugog.

Ovom prilikom, progovorila je i o komplimntima koje joj je davao, te dala javnosti još jedan mali uvid u to kakav je on bio privatno.

– Ja bih volela da moja deca imaju oca i da smo se razveli, po cenu da ja patim, samo da moja deca odrastaju uz oca. Imao je greške u životu, nikad nije krio svoju prošlost. Svako kad tad odgovara za svoje postupke. Sve sam od njega naučila, razlika je bila između nas 22 godine. Oblikovao me je kao ženu, on se bavio mojim likom, uživao je u tome. Imao je vremena i za to pored svih obaveza. Čovek je prošao svet, radio na sebi. Uživala sam da se sredim za njega i pitala se da li ću njemu biti dovoljno lepa. Stalno je govorio kada se sredim: „Kako mi je žena lepa, ja sam najsrećniji čovek na planeti”. Bili smo kao dva golupčića, žao mi je, kratko smo bili zajedno, ali tih šest godina neko ne doživi nikad – ispričala je pevačica.

Svetlana Ceca Ražnatović Foto: 24sedam

 

Željko Ražnatović Arkan ubijen je 15. januara, pre 21 godinu.

Svake godine njegova porodica oda mu počast na groblju.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike