Na televiziji govore kako osuđuju nasilje, a posle odu kući i tuku ženu: Marijana Mićić ne želi da ćuti nakon osuda

19.04.2021

13:49 >> 16:21

0

Autor: D. Božović

Voditeljka je istakla da ne podržava nikakav vid nasilja, te da je njena izjava pogrešno shvaćena

Na televiziji govore kako osuđuju nasilje, a posle odu kući i tuku ženu: Marijana Mićić ne želi da ćuti nakon osuda
Antonio Ahel/ATAImages

Voditeljka Marijana Mićić, komentarišući aktuelnosti na temu silovanja, naišla je na osudu javnosti. Naime, na pitanje da li je doživela neku sličnu neprijatnost, ona je istakla da ne izgleda kao neko ko bi mogao da bude zlostavljan na bilo koji način, a isto tako i da žrtve svakog vida nasilja moraju istog trenutka to i prijaviti, a ne nekoliko godina kasnije.

Ova njena izjava razbesnela je mnoge, te se zato našla na meti oštrih komentara pratilaca na društvenoj mreži Tviter. Voditeljka je objasnila da osuđuje svaki vid nasilja i da su njene reči pogrešno protumačene.

– To je potpuno pogrešno protumačeno, ja sam rekla da je najvažnije kako čovek legne uveče, sa kakvim mislima, i da li su one ispravne i čiste. Mogu ja ovde da kažem nešto najgore, ali kad se okrenem, ja znam da sam beskrajna u duši i mislima čista. Imaš i onih drugih koji će da izađu na televiziju i govore kako osuđuju nasilje, a posle da odu kući i biju ženu. Tako da, pogrešno protumačeno, od starta se zna moj stav – zaključila je Marijana u emisiji „Premijera – Vikend specijal“.

Podsetimo, Mićićeva se u nekoliko navrata oglasila na društvenim mrežama i izvinila svim devojkama koje su osetile bol zbog njene izjave.

– Nikada nisam širila nasilje i mržnju. Ako mislim nešto lepo, javno kažem, ako ne mislim, prećutim. Na ovu temu ipak nisam ćutala, još u januaru, među prvima sam se javno oglasila, osudila nasilje i podržala devojke. Mišljenje i stav se nisu promenili do dana današnjeg. Mogu da se izvinim svakoj ženi ako se loše osetila zbog nečega što sam rekla, ali svako ko me poznaje zna koliko ne trpim nasilje, koliko ne trpim nepravdu, da sam spremna da isteram pravdu makar me to skupo koštalo i da sam uvek, ali uvek na strani slabijih, a to su žene. Da je moj stav da napadam žrtve i branim nasilnike, razumela bih ovakve reakcije, ali moraću da vas razočaram, nije – napisala je, između ostalog, Marijana Mićić u objavi na Instagramu.

View this post on Instagram

A post shared by Marijana Mićić (@micicmarijana)

U nastavku pročitajte i spornu izjavu zbog koje se voditeljka našla na meti oštrih komentara.

– Malopre je u pozorište došla ekipa iz „Premijere” i pitali su baš za to. Pitanje je bilo: „Da li si ti nekada imala takvu situaciju?”, ja sam samo odgovorila: „Da li ti ja ličim na nekog ko je nekada mogao da bude zlostavljan na bilo koji način?” Devojka se povukla i rekla: „Ne”, rekoh – „E, to”. Pogotovo naš glumački posao, jako je pipavo. Ne znaš da li je stvarno, da li je zarad uloge, da li je uloga, da li glumi. Sve je nekako… baš si u zbunu – izjavila je Marijana u emisiji „Amidži šou”.

– Silovanje kao silovanje se zna valjda šta je. Je li tako? – upitao je voditelj.

– Ja nisam čula da je ijedna devojka od njih, stvarno me ispravite ako grešim, rekla: „Da, on je mene prebio, vezao i silovao.” Ne znam. Nisam čula da se to desilo – rekla je Marijana tada.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Najčitanije Vesti