Ležao je u bolnici s Nešom Leptirom: Niggor o Duki Dizelu, velikom prijatelju i nekadašnjem kolegi iz „Montenigersa"

19.04.2021

20:54

0

Počeci ovog sastava datiraju 1988, kada je osnovan Brake Boys. Godinu dana kasnije, menjaju ime u Ae: Tell me, a nedugo zatim, Duško Nikolić se razboleo i vi

Ležao je u bolnici s Nešom Leptirom: Niggor o Duki Dizelu, velikom prijatelju i nekadašnjem kolegi iz „Montenigersa"
Copyright Igor Lazić Niggor „Preživeli" screenshot

Igor Lazić Niggor dotakao je same zvezde u sastavu „Monteniggers”, zajedno sa Duškom Nikolićem i Nebojšom Saveljićem, koji je inače bio poznat i kao brat bivšeg jugoslovenskog fudbalskog reprezentativca Niše Saveljića. Nosio je nadimak „Lucky boy”, Duško „Duka Dizel”, a Nebojša „Nebo” („Sky”).

Prisećajući se Duke, ispričao je da su se njih dvojica veoma dugo poznavali pre nego što su postali „Montenigersi”.

Pročitajte još:

– Bili smo jako slični. Znali smo se baš dugo. Njegov otac je prosvetni radnik, isto kao što su i moji roditelji bili. On mi je predavao geografiju u osnovnoj školi – rekao je u emisiji „Preživeli”: Imao je Hodžkinovu bolest, godinama se sa tim mučio. S Nešom Leptirom je bio zajedno u sobi, u bolnici – dodao je reper.

Duško Nikolić, prema biografskim detaljima, preminuo je od leukemije nedugo nakon izdavanja albuma „Tajna marenda”, 1996. godine. Niggor je sa Saveljićem tada posvetio pesmu „Voljeli bi da si tu”.

Neba, koji je preminuo ’99. u saobraćajnoj nesreći, s druge strane, Niggor je upoznao nešto kasnije nego Duku.

– Njemu je majka iz Kotora i on je leti tu dolazio. U tom periodu, početak ’90, došao sam s broda i slušala se ta muzika, ostala je ta malo drugačija ekipa… Zbog brata sam slušao američku, crnačku muziku, preneo to na moje drugare… Igrali smo brejkdens u našoj diskoteci, „Sinjorita”, „Šišmiš”, ’85. i, tu se pojavljuje Nebojša – prisetio se on.

Kako je Igor postao Niggor

– Kad me to pitaju, ja kažem da sa samo dodao slovo… Zvali su me tako, a ja sam u suštini bio „Laki boj”, ali ostade Nigor. Nebojša, Igor, pa Nigor.

Igor Lazić Niggor „Preživeli” screenshot

Takođe, govoreći i o brojnim tragedijama koje su mu se desile, teška srca dotakao se i pogibije oca Stojana.

– I otac mi je stradao 2007, kao pešak od strane motocikliste. To je još jedna tragedija koja je bila u mom životu. Ne volim da pričam o tome, ali šta ću, takav mi je život. Baš me je Bog na iskušenje stavio – zaključio je reper.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike