Vino, lukovina, crveni kupus! Poznate dame ofarbale jaja: Ispoštovale sve običaje i pokazale svoje uskršnje kreacije (FOTO)

30.04.2021

17:03 >> 17:10

0

Seka Aleksić, Dragana Mirković, Kaća Grujić, Neda Ukraden su po tradiciji na Veliki petak ukrasile jaja

Vino, lukovina, crveni kupus! Poznate dame ofarbale jaja: Ispoštovale sve običaje i pokazale svoje uskršnje kreacije (FOTO)
Copyright 24sedam/ATA Images/Pixabay

U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku Uskrsu, poznate dame su sa pratiocima podelile tehnike šaranja uskršnjih jaja. Lukovina, crvena boja, vosak, vino, samo su neke od tehnika kojima su se koristile naše javne ličnosti.

Među prvima, ovaj običaj je ispoštovala pevačica Neda Ukraden, a tu su i Seka Aleksić, Gordana Popović, Dragana Mirković, Tamara Milutinović, Katarina Grujić. Domaćice su na tradicionalan način ofarbale jaja, a nije izostala ni uskršnja dekoracija.

Seki Aleksić je sin Jakov pomogao da ofarba jaja, a na stolu su pripremljene razne boje i nalepnice kojima će ih ukrastiti.

Printscreen Instagram/seka_aleksic

Pevačica Dragana Mirković je pripremila uskršnju dekoraciju i pokazala svojim pratiocima kakva atmosfera vlada u njenom domu dok se farbaju jaja. Osim ukrasnih jaja, na stolu su se našle i lale, ali i postolja na koja će se postaviti išarana jaja.

Printscreen Instagram/dragana_mirkovic

Kaću Grujić je krišom usnimio momak dok je kao prava domaćica farbala jaja u crvenoj boji.

Printscreen Instagram/katarinagrujic.doll

Srpske običaje ispoštovala je i Neda Ukraden, koja je kako tradicija i nalaže, ofarbala jaja u lukovinu i crvenu boju.

Printscreen Instagram/neda.ukraden

Glumica Gordana Popović se odlučila za nesvakidašnju tehniku farbanja jaja, te svima pokazala kako to izgledaju jaja ofarbana u crvenom kupusu.

Svoje uskršnje kreacije i umeće, pokazala je mlada pevačica Tamara Milutinović, koja je uz pomoć krep papira ukrasila jaja.

Printscreen Instagram/tamaramilutinovic

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike