Da je sreće, 1. maj bi bio svakoga dana: Bosanac se prisetio kako se nekada proslavljao Praznik rada

01.05.2021

09:35 >> 09:22

0

Autor: Marija Mitić

Stalni član žirija Zvezda Granda otkrio gde i kako proslavlja praznike, a rekao i ko mu je favorit za pobedu u ovogodišnjem takmičenju

Da je sreće, 1. maj bi bio svakoga dana: Bosanac se prisetio kako se nekada proslavljao Praznik rada
Copyright Printscreen Instagram/ D.SBosanacofficial

Kompozitor, harmonikaš i producent Dragan Stojković Bosanac otputovao je na planinu Vlašić, u rodnoj Bosni i Hercegovini kao bi tamo proslavio praznike.

On se za Dnevni avaz prisetio kako se nekada proslavljao Praznik rada te rekao da se sada obeležava posve drugačije.

– Sebi sam namestio da uživam. Da je sreće, 1. maj bi trebao biti svaki dan. Nekada je bio lep praznik. Kada sam bio mali, 1. maj je bio praznik veselja, jer je bilo perspektivno vreme. Danas se priča hoće li biti koronavirusa, hoće li školska godina biti gotova i slično. Ja sam odabrao da otputujem jer je ružno vreme, pa sam hteo negde gde ću biti iznad oblaka, da bi bilo lepše. Inače, ništa specijalno – kaže Bosanac i objašnjava kako je nekada, kao mladić, obeležavao ovaj praznik.

– To je prelep praznik. Išli smo kamionom u kojem su bile postavljene klupe. Sedeli smo s roditeljima i putovalo se na Boračko jezero, tamo su se okretala jagnjad, a roditelji su, uz neke ozbiljne teme i pesmu, uživali. Mi, klinci, trčali smo oko njih i igrali se. Nismo se kupali, jer je hladno. Za prvi maj je bila najlepša budnica. U Konjicu je na kamionu bio trubački orkestar koji je svirao partizanske pesme u 5 sati i budio celi grad. Celi Konjic je bio pun neke razdraganosti. Toga više nema. Mislim da je Prvi maj deklariran u ovoj situaciji kada se o svemu i svačemu govori ružnom, a ni o čemu lepom. Nažalost, COVID-19 čini svoje, tu niko nije kriv, ne može se normalno živeti, pa se to odražava i na 1. maj.

Dragan Stojković Bosanac ATAImages/Antonio Ahel

Bosanac je potom otrio i gde će provesti Uskrs koji nam predstoji.

– Trebao bih otići s Vlašića, prema tradicionalnom pravoslavnom običaju, treba biti u kući. Ali iskreno, jesam tradicionalista, ali nisam preveliki. Ako mi ovde bude prelepo, proslavit ću Vaskrs i na Vlašiću. Mir Božiji, Hristos Vaskrse. Sretan Vaskrs i da poželim puno zdravlja svim ljudima dobre volje, ne samo pravoslavcima. To je sveti dan.

Stalni član žirija “Zvezda Granda” otkrio je ko će prema njegovom mišljenju poneti laskavu titulu pobednika ovogodišnjeg takmičenja.

Foto: Željko Đukić

– Mislim da će pobednik biti Isak Šabanović. On je najveći favorit, pa ćemo videti. Dečko je opravdao sve hvalospeve, možda bi, za moj ukus, mogao malo stabilnije intonativno pevati. Ali, za sada, nema nikoga ko će se njemu suprotstaviti, ako gledamo na kompletni utisak jedne buduće zvezde. Neverovatan je. Poznavajući glasanje publike, nadam se da će njega proglasiti pobednikom. Žiri koji će odlučivati o takmičarima, a koji formira „Grand“ mimo nas, verovatno će glasati kako njima odgovara. O ukusima ne treba raspravljati – kaže kroz smeh Bosanac.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike