Nikola Rokvić o praznicima, porodici i bračnim nesuglasicama: Ljubav jeste važna, ali oproštaj je preko potreban!

02.05.2021

18:17 >> 17:28

0

Autor: M. Gudžulić

Pevač Uskrs provodi u manastiru Mileševa. Otputovao je porodično i sa lepim povodom

Nikola Rokvić o praznicima, porodici i bračnim nesuglasicama: Ljubav jeste važna, ali oproštaj je preko potreban!
Nikola Rokvić ATAImages

Za pevača Nikolu Rokvića, vreme praznika posebno je lepo doba godine. On uživa u porodičnim okupljanjima i verskim običajima, kako kod svojih roditelja, tako i Bojaninih u Novom Sadu.

– Običaj nam je da jedne godine budemo kod mojih, a jedne kod Bojaninih u Novom Sadu za praznik. Međutim, ovaj put ćemo biti u manastiru Mileševa, krsti nam se kumče, pa ćemo se svi radovati divnom prazniku – otkrila Nikola „Bicu” pa dodaje da kucanje jajima neće izostati: To su divni običaji i volimo da svi zajedno učestvujemo. Naravno i da uključimo decu, koja se najviše raduju svemu tome. Obično Bojana i ja zajedno farbamo jaja, a onda Leona i Simeon daju svoj pečat crtanjem ili lepe sličice.

Otkako su postali roditelji, ovaj bračni par trudi se da mališane usmeri na pravi put i prenese na njih hrišćanska načela.

– Mislim da je bitno na decu preneti lepe stvari, dati im neku bazu i osnovu, a to su ljubav, vera i ta neka radost i zahvalnost za sve što imaš. Trudimo se da ih učimo pravim vrednostima i da ih našim primerom usmerimo što bolje umemo – iskren je Rokvić.

Uspomene iz detinjstva koje su vezane za Uskrs upravo su igrarije s bratom Markom i nestašluci koje su priređivali roditeljima

– Kad smo bili deca, Marko i ja smo imali običaj da se probudimo u zoru i dok roditelji još nisu ustali, polupamo pola jaja. Tako da mi je to ostalo upečatljivo iz detinjstva – nasmejao se on. 

Kako je Uskrs praznik koji se, između ostalog, vezuje za praštanje i pokajanje, a Nikola odgovara na pitanje – kakav je njegov utisak, da li su ljudi naučili da danas iskreno oproste ili smo postali previše sujetni:

– Mislim da nam je oproštaj preko potreban, jer držati neke stvari u sebi to ne može da dovede do dobrog. Ako nekome nešto zameraš ti automatski tu emociju držiš u sebi, to tebi škodi. Tada je oproštaj jako bitan, kao i pokajanje, i mislim da čovek može i treba na sve načine da se potrudi da svima oprosti i da oprosti sebi.

Bojana Barović i Nikola Rokvić ATAImages/Miloš Rafailović

Rokvić se, zatim, osvrnuo i na bračne nesuglasice, koje sa suprugom uspeva da reši – razgovorom. Zato i ne čudi što su jedan od omiljenih i najskladnijih parova sa muzičke scene.

– Kao u svakom braku, iskušenja su tu. Trudimo se da razgovorom rešimo nesuglasice i mislim da je bitno čuvati jedno drugo, kao i čuvati drugog od sebe. Hvala Bogu, mi uspevamo u svemu tome, naravno nekad ima trzavica, ali uz zdravorazumski razgovor sve to prevaziđemo. Najbitnije je da ima ljubavi, naravno mora i dosta kompromisa da postoji u bračnoj zajednici i razumevanja – otkriva Rokvić i dodaje kako najčešće provodi vreme kada se osami sa suprugom: Najviše volimo kad pobegnemo od obaveza da napravimo jednu domaću supicu koja se krčka jedno tri, četiri sata i da uveče pustimo neku seriju ili film i da se tako opustimo i provedemo veče – zaključuje pevač.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti