Fatalni Gari! I u braku zavodio isključivo holivudske dive: Turbulentan ljubavni život heroja vesterna!

07.05.2021

15:14 >> 15:31

0

Iako povučen i tih, važio je za velikog šmekera kom Ingrid Bergman, Grejs Keli, Marlen Ditrih... Nisu rekle ne. Međutim, samo jednu ženu odveo je pred olta

Fatalni Gari! I u braku zavodio isključivo holivudske dive: Turbulentan ljubavni život heroja vesterna!
Copyright Gari Kuper Profimedia

Glumac Frenk Džejms Kuper rođen je 7. maja 1901. godine. Povučeni mladić iz Montane već na samom početku karijere pokazao se kao pravi heroj vesterna, a dok je radio, od 1924. do 1961. godine, snimio je 100 filmova.

Promenio je ime u Gari 1925, na savet audicijskog reditelja Nana Kolinsa.

Gari Kuper Profimedia

Osim po velikom talentu, za njega se znalo – i zbog lepih žena, kojima je gotovo stalno bio okružen. Pre nego što je uplovio u bračne vode, imao je niz romantičnih veza sa koleginicama, vodećim glumicama. Na primer, 1927, bio je u burnoj romansi sa Klarom Bou, dok je već naredne sa njim bila viđena Evelin Brent. Naredne, pak, uspedila je još burnija afera sa Lupe Velez, sa kojom je proveo čak dve godine, ali se u tom periodu viđao i sa Marlen Ditrih, te Kerol Lombard.

Voleo je žene i iz visokog društva, pa je jednom prilikom, prema pisanju stranih medija, šarmirao i udatu groficu Doroti di Fraso u Rimu.

Kad je već bio u braku, započeo je i aferu sa Ingrid Bergman, na snimanju filma „Za kim zvona zvone”. 1948. godine, nešto slično desilo mu se i sa Patrišom Nil. Svoju vezu krili su od očiju javnosti, ali na kraju se za nju i te kako pročulo. Postala je, naime, javna tajna, pa i je njegova žena čula za nju. Tada, fatalni Gari priznao je svoja osećanja pa i ostao sa Nil, ali na kraju nije bio ni samo sa njom. Tokom te razdvojenosti od supruge, viđao se i sa Grejs Keli, Lorejn Šanel i Žizel Paskal.

Inače, sve ljubavnice nazivao je „baby”, kako ih slučajno ne bi oslovio pogrešno.

Međutim, u tom jednom i jedinom braku je ostao sve do smrti.

Gari Kuper, iz filma „Mr. Deeds Goes to Town” Profimedia

Veronika Balf

Suprugu, Njujorčanku Veroniku Balf, upoznao je na jednoj zabavi koju je priredio njen ujak, umetnički direktor u filmskoj industriji. U porodici, nju su zvali Roki, a odrasla je na Park Aveniji i upravo je završavala školu, kada je šarmantni Kup ušao u njen život. Sa Gaijem je tiho uplovila u brak 15. decembra 1933, kada se, prema svedočenju prijatelja iz tog perioda, glumac „u potpunosti predao, skrasio, te odbacio turbulentnu prošlost”.

Roki je bila sportiskinja, zaljubljenica u prirodu i delila je mnoga interesovanja sa Kuperom, uključujući jahanje, skijanje i lovno streljaštvo. Ona je organizovala njihov društveni život, a njeno bogatstvo i društvene veze pružile su mu pristup u njujorško visoko društvo, što mu je posebno godilo. Ćerku Mariju dobili su 1937. godine. Kuper je bio brižan otac, provodio je vreme sa svojom naslednicom, učio je da vozi bicikl, igra tenis, skija, jaše konje… Ali joj i preneo svoju ljubav prema umetnosti, kao i crtanju.

Zbog silnih afera, brak Garija i Veronike bio je zvanično prekinut 1951, međutim, pomirili su se tri godine kasnije i nastavili ljubav.

Gari Kuper preminuo je šest dana posle 60. rođendana, 1961. godine, od raka prostate.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike