Nisu ni znali zašto su ih odveli od kuće! Šer, Edi Marfi, Pirs Brosnan... Živeli su u sirotištu, a danas su uspešni milioneri

12.05.2021

06:05 >> 06:09

0

Odvajali su ih od braće i sestara, vraćali nasilnim roditeljima... Ovi poznati kao deca prošli su kroz pravi pakao

Nisu ni znali zašto su ih odveli od kuće! Šer, Edi Marfi, Pirs Brosnan... Živeli su u sirotištu, a danas su uspešni milioneri
Copyright Profimedia

Pevačica Šer, njen kolega Sil, glumci Edi Marfi, Pirs Brosnan, te Nil Morisi, na listi su danas svetski poznatih ličnosti koji su, malo je poznato, detinjstvo proveli u domu i pored živih roditelja. Pojedinci nisu ni znali zašto su ih odveli u sirotište, kao i odvojili od braće i sestara, dok je neke sačekala i nesreća da ih vrate nasilnim roditeljima. Uprkos svemu tome, uspeli su da izgrade dobre karijere, ostvare se i sami kao roditelji pa pruže svojim naslednicima siguran dom, pun ljubavi.

Sil

Pevač iza hitova „Kiss from a rose”, „Crazy”… Rođen kao Henri Olusegun Adeola Semjuel 19. februara 1963. godine u Londonu, pored oca koji je inače iz Brazila i majke iz Nigerije, odmah je bio smešten u hraniteljsku porodicu u Eseksu. Sa njima je proveo prve četiri godine života, a zatim su ga vratili kući, iako je njegov otac, kako se kasnije saznalo, bio izuzetno strog i nasilnički nastrojen.

Sil Profimedia

Uprkos teškom odrastanju, uspeo je da dotakne zvezde i u potpunosti promeni svoj život.

Šer

Ni njegova koleginica iz sveta muzike nije imala mnogo lakši start. Njeni roditelji su se razveli dok se Šer još nije ni rodila, a zatim, sama sa majkom živela je u velikom siromaštvu. Sa dve godine, završila je u sirotištu, dok je njena majka bila bolesna. Kada se vratila kući, u njenom odrastanju učestvovala je i baka.

Pročitajte još:

Pirs Brosnan

Glumca najpoznatijeg po ulozi 007, podizali su baka i deda od četvrte godine, kako mu se majka odselila iz mesta u kom su tada živeli, zbog školovanja za medicinsku sestru. Sa šest godina, međutim, njih dvoje su umrli pa je morao da se „priključi sistemu”, a onda i seli od rođaka do rođaka. Do desete godine zvanično je živeo u domu.

Nil Morisi

Danas takođe izuzetno uspešan glumac, svojevremeno je i ne znajući tačno zašto završio u domu za nezbrinutu decu, zajedno sa svojom braćom. Ono što je posebno čudno u njegovom slučaju, je to što su tada mlade dečake (Nil je imao 12 godina) razdvojili u različite hraniteljske porodice, pošto su ih uzeli od roditelja. U svom dokumentarcu koji je kasnije snimio, ispričao je šta je vremenom i sam saznao – da se sve desilo zbog loših uslova za život. Roditelji su decu često ostavljali bez nadzora, u prljavom i bez osnovnih potrepština.

Edi Marfi

Život poznatog glumca drastično se promenio kada mu je bilo svega tri godine. Njegovi roditelji su se tada razveli, a onda mu je otac preminuo. Njegova majka tada je zapala u velike finansijske probleme i sa time se toliko teško nosila, da su na izvesni period morali i da je hospitalizuju. Edi i njegov brat tada su odvedeni u dom, gde su proveli oko godinu dana. Kako je jednom prilikom otkrio – u stvari je veoma zahvalan na vremenu koje je proveo u domu, jer je „ono zaslužno za njegov smisao za humor” – jer je naučio da se smeje u gotovo svakoj situaciji.

Edi Marfi Profimedia

Marilin Monro

Čuvena zabavljačica smatra se „detetom iz doma koje je ostvarilo najveći uspeh”, napominju strani mediji. Prvo je živela sa majkom, koja ju je podizala sama i pored brojnih osuda okruženja što je rodila dete, a nije bila u braku. Međutim, pošto je bila proglašena ludom, mlada Norma Džin odvedena je u sirotište na dve godine. Posle toga, preselila se kod prijatelja na još četiri.

Oca nikada nije upoznala, a to joj je bio veliki san.

Marilin Monro Profimedia

Koko Šanel

Sa dvanaest godina, Koko je ostala bez majke pa bila poslata da zajedno sa sestrom živi u jednom domu, u kom su živela mnoga odbačena i siromašna deca. Kako je postala jedno od najvećih modnih imena, jasno je da je vremenom uspela da prebrodi tugu i izbori se za „svoje parče raja”.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike