Karameli bio rođak, s Nadom letovao... Poznati se teško nose sa odlaskom legende šlagera: Prisetili se najlepših trenutaka s njim

21.05.2021

07:15 >> 22:20

0

Pevač je sahranjen juče u Aleji zaslužnih građana, na Novom groblju u Beogradu

Karameli bio rođak, s Nadom letovao... Poznati se teško nose sa odlaskom legende šlagera: Prisetili se najlepših trenutaka s njim
Copyright YouTube/Printscreen

Čuveni Đorđe Marjanović ispraćen je juče, 21. maja, na večni počinak, a njegovoj sahrani na Novom groblju prisustvovali su brojni prijatelji, porodica, veliki broj poštovalaca njegovog lika i dela, kao i kolege sa scene. Goran Stojićević Karamela teško je podneo odlazak legende šlagera, kako su njih dvojica, otkrio je, bili i rođaci.

– Đorđe je bio jugoslovenska zveda. U Rusiji je bio mega zvezda pre 30 godina, kada je tamo radio turneje. Imao sam priliku da se družim s njim, on je mom teči ujak, tako da smo mi praktično rođaci. Takva ličnost kao što je Đorđe se nikad neće roditi – sa velikom sigurnošču izjavio je on za „Pink”, pa nastavio: Bio je umetnik u pravom smislu te reči. Bio je drugačiji pevač i šoumen i kompletna ličnost, kakvu traži javna scena – rekao je zatim pa dodao da ga je neprijatno iznenadio nedolazak pojedinih Marjanovićevih kolega.

24sedam/ Katarina Mihajlović

– Mnogo ljudi, pevača i pevačica se nije pojavilo, čudi me to. Sami ljudi odlučuju o tome ko je kakav čovek i da li će ispoštivati – zaklljučio je Karamela.

Pevačicu Nadu Pavlović, sa druge strane, odlazak dugogodišnjeg prijatelja takođe je veoma pogodio. U razgovoru s pomenutim medijima, prisetila se jedne situacije, kada su zajedno bili na moru.

24sedam/ Katarina Mihajlović

– Nikada se loše nije ponašao prema svojoj deci. Ispričaću vam jednu anegdotu… Bio je veoma radoznao. Jednom prilikom kad smo bili na moru, videli smo jedan Titov brod. Prvo nam nisu dali da uđemo, a posle ipak jesu. Bili smo oduševljeni kako je sve bilo jednostavno unutra, ništa glamurozno, ali lepo – prisetila se pevačica.

Zorana Pavić Marjanoviću jedno nikada neće moći da zaboravi.

– Imala sam tu privilegiju da budem gost sa njegovom grupom na njegovoj zadnjoj turneji u Sovjetskom Savezu, beše davno… Dok sam živa pamtiću to, proveli smo tamo dva meseca. Bila je to jedna velika i ozbiljna turneja, imali smo nekad i po tri koncerta u danu. Dragi Đorđe se isto davao na prvom, kao i na trećem koncertu. To je jedna neverovatna energija – rekla je Zorana pa otkrila kako je želela da iznenadi Marjanovića.

– Pre dve godine kada sam imala koncert, sa njegovim sinom Markom sam se dogovorila da mu spremimo iznenađenje. Nije nam se dalo, sve smo se bili dogovorili. Dan uoči koncerta završio je u bolnici, nije se dalo. Hvala Bogu, izašao je tada iz bolnice, oporavio se. Mi smo tu pesmu otpevali i ja sam poslala to Marku da mu pusti i bilo mu je drago. Prenela sam mu tu pozitivnu energiju kada se nije osećao dobro… Zna se koliko je bio obožavan. Imala sam priliku da vidim snimke kako ga voze atletskom stazom i on maše publici. Pamtiću dok sam živa kad je došao na moj koncert u Sava centru. Umeo je da ispoštuje. Bio je i u našem kabareu. On je u jednom momentu izašao, a mi smo hteli da otpevamo nešto da ga ispoštujemo, a on je otpevao „Zvižduk”, ostavljao je srce na sceni. Naslušala sam se mnogo anegdota i lepih priča od njega. Imao je veliku tremu i on to nije krio, hvala mu za sve lepo što je uradio za mene i moju grupu – zaključila je pevačica.

Đorđe Marjanović preminuo je u 89. godini u Beogradu, u bolnici, od opšte slabosti, s obzirom na svoje godine, iako se prvobitno pisalo da je preminuo od koronavirusa.

Rođen je u Kučevu 1931, a u Požarevcu završio gimnaziju. Studirao je farmaciju u Beogradu, koju nikad nije završio. Voleli su ga od Beograda preko Moskve, Minska, Sibira, pa sve do Vladivostoka, pa i dalje, na sve strane Evrope. Muzički je umetnik koji ima dva muzeja njemu u čast – jedan u rodnom Kučevu, a drugi u Moskvi, u vlasništvu „Đokiste” Nikolaja Larena.

Muzikom je počeo da se bavi pre više od pola veka.

Rođen je u Kučevu 1931. godine. U Beograd je došao na studije farmacije, ali je počeo da se bavi pevanjem. Prvi put je zapevao na audiciji pevača zabavne muzike, koju je organizovalo Udruženje džezista Srbije, da bi u narednom periodu pevao na igrankama i zabavama na Kalemgdanu, u Božidarcu.

Prelomni trenutak dogodio se 1958. godine u Nišu, kada je u pauzi između nastupa pevača zabavne i narodne muzike, Đorđe otpevao četiri pesme, među njima i „Zvižduk u osam“, koji je izazvao oduševljenje publike. Bio je prvi pevač zabavne muzike na prostoru Jugoslavije koji nije samo stajao za mikrofonom, već je padao na kolena, valjao se po podu, plakao, bacao sako u publiku.Prvi je pevač koji je imao zvanične klubove obožavalaca u tadašnjoj Jugoslaviji, a velika zvezda je bio i u bivšem Sovjetskom Savezu – na stadionu „Lenjin“ u Moskvi šezdesetih godina, imao je petnaest uzastopnih koncerata, pevajući svake večeri pred petnaestak hiljada ljudi.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike