Počinje 65. takmičenje za Pesmu Evrovizije: Naša zemlja nastupa pod rednim brojem 8

22.05.2021

19:03 >> 22:46

0

Autor: Marija Mitić

Program će biti otvoren posebnim kratkim filmom o nadi i pozitivnim porukama za budućnost

Počinje 65. takmičenje za Pesmu Evrovizije: Naša zemlja nastupa pod rednim brojem 8
Copyright Foto: Profimedia

Upravo počinje 65. takmičenje za “Pesmu Evrovizije”, koje prenosi RTS, na prvom programu.

Naš ovogodišnji predstavnik je grupa “Hurricane”, koja nastupa pod rednim brojem 8, dok će festival otvoriti Kipar, a svojim nastupom zatvoriti predstavnik San Marina.

Taktove naše numere “Loco, Loco” začućemo nakon Portugalije, a pre Ujednjenog Kraljevstva.

Ovogodišnje takmičenje se odvija pod sloganom Open Up, a logo, koji je razvila firma CLEVER*FRANKE, osmišljen je u formi apstraktne prezentacije boja, za čiju je glavnu inspiraciju izrade navedena mapa sveta sa Roterdamom kao srcem Evrope u maju 2021; tačnije, apstraktna prezentacija boja je posložena u smislu udaljenosti prijavljenih 39 država učesnica od Roterdama kao grada domaćina Evrovizije 2021. U isto vreme je obnovljen logo predstavljao signal da 2020. godina ostane iza nas i da na 2021. ljudi gledaju pozitivno, nakon svega onoga što se izdogađalo u prethodnoj godini nakon otkazivanja predviđenog 65. izdanja.

Foto: Profimedia

Program će biti otvoren posebnim kratkim filmom o nadi i pozitivnim porukama za budućnost, nazvanim Transcending lights (Transcendirajuća svetla),

Tokom pauze za glasanje biće emitovana dva revijalna fragmenta: u prvom, naziva Music binds us (Muzika nas veže), nastupiće: svetski poznat di-džej Afrodžek (Afrojack), piše oficiajlni sajt Evrovizije.

Drugi revijalni segment nosiće naziv Rock the roof, i u sklopu njega će na svoje evrovizijske uspešnice gledaoce podsetiti šest nekadašnjih evrovizijskih pobednika

Kao i prethodne dve večeri, i finalno će voditi: TV lice Šantal Janzen, TV voditelj i pevač Jan Smit, dvostruka holandska evrovizijska predstavnica (1998. i 2007.) Edsilija Rombli i jutjub zvezda Niki de Jager (NikkieTutorials).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike