Petar Strugar o životu, manama i najdubljim emocijama: Plačem kad mi se plače i ne stidim se toga!

24.05.2021

08:41 >> 10:43

0

Suze nisu rezervisane samo za nežniji pol, naglasio je glumac

Petar Strugar o životu, manama i najdubljim emocijama: Plačem kad mi se plače i ne stidim se toga!
Copyright Stefan Tomašević/ATAImages

Kada mu dođu loši momenti, Petar Stugar priznaje da nije od onih koji će to da drže duboko u sebi i potiskuju problem na koji naiđu. Prema rečima glumca – suze su okej, bile one muške ili ženske.

Pročitajte još:

– Plačem kada mi se plače i ne stidim se toga. Plač je zdrav, čisti dušu. Isto tako kada osetim potrebu razgovaram sa psihologom. To uvek može da pomogne. Ispričam se i sa prijateljima kada sam tužan. Svi smo od krvi i mesa – priča „Blicu” glumac, pa naglašava da suze nisu rezervisane samo za nežniji pol i da tu podelu nikada neće razumeti: Uopšte ne treba tako razmišljati. Nijedan pol nije vredniji od drugog. Ono što sam naučio iz svoje porodice, a preneću na decu, jeste da muškarci uvek treba da se trude da budu nežniji prema ženama. Da svi budemo pažljiviji jedni prema drugima. To je razmišljanje koje nosim od kada pamtim prema sebi. Poštovanje, razumevanje, podrška je ključ svakog odnosa. Bilo prijateljskog, partnerskog, kolegijalnog… – smatra Strugar, koji je uvek, kako kaže, bio iskren u životu i nikada nije umeo niti želeo da kalkuliše.

– Imam mana kao i svaki živ čovek. Ali ona koja prednjači jeste da sam nestrpljiv. No, nadam se da se to valjda sa godinam umanji i da naučiš da to savladaš – kaže kroz osmeh Stugar i ističe da bi ljudi trebalo da žive kako hoće, a da manje gledaju druge.

Sloboda

Osim što voli konje, Petar je veliki ljubitelj ekstremnih sportova. Na pitanje koliko mu je ta vrsta slobode bitna i nešto što sam može da kontroliše i upravlja, Stugar je ranije rekao:

– Kod ronjenja na dah adrenalin je jako loša stvar jer podiže otkucaje srca, više se troši kiseonik. Tako da adrenalin tu nije potreban (smeh). Time se bavim ceo život. Čak sam se i takmičio. Kod nas ronilaca ima izreka: „Sve što poneseš sa sobom dole, to će te ubiti”. Stres, umor, nervoza, sve to utiče. Ostaviš sve na površini i dole su ta tri, četiri minuta tvoja. To je jako smirujuće i to je kod ronjenja na dah što me čini srećnim. Zalaziš u svet koji ima svoja pravila predivna.

Pročitajte još:

Konji su moja ljubav i strast

Strugar ima svoj klub koji je smešten na Hipodromu, a na pitanje da li su danas životinje plemenitije od ljudi, te da li je lepše ponekad družiti se sa životinjama nego sa ljudima, Strugar odgovara:

– Parafraziraću rečenicu Marka Tvena. Mislim da je on tako rekao: „Što više poznajem ljude, to više volim životinje ili što više poznajem ljude, to više volim svog psa”. Ima malo istine u tome. Naravno, nećemo da se kačimo za tako neke izolovane slučajeve, ali definitivno činjenica je da volim životinje. Konji su moja ljubav i strast – zaključio je on.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike