Evrovizijski pobednici morali da menjaju pesmu čak četiri puta: Ovo je necenzurisana verzija

24.05.2021

21:26 >> 21:30

0

Autor: Marija Mitić

Pravila takmičenja za Pesmu Evrovizije izričito zabranjuju psovke u pesmama

Evrovizijski pobednici morali da menjaju pesmu čak četiri puta: Ovo je necenzurisana verzija
Copyright Foto: Profimedia

Pesma italijanske grupe “Maneskin”, “Zitti E Buoni”, oduševila je evropljane pa tako osvojila prvo mesto na “Pesmi Evrovizije”.

Iako je tekst pesme provokativan, prethodne verzije bile su vulgarne zbog čega su autori morali da čak četiri puta menjaju tekst i tako dobiju konačan tekst koji neće sadržati psovke koje “Evrosong” zabranjuje.

Stih “vi conviene toccarvi i coglioni”, koji znači “bolje ti je da diraš moja j***” promenjen je u “vi conviene non fare più errori”, što znači “bolje ti je da ne pogrešiš”.

Foto: Profimedia

Promenili su i stih “non sa di che ca**o parla”, koji znači “ne znaju koji k***c pričaju”. On je u izmenjenoj verziji glasio “non sa di che cosa parla”, odnosno “nemaju pojma o čemu pričaju”.

Na Jutjub platformi još uvek je dostupna i ova verzija, te možete odlučiti koja vam se više dopada.

Podsetimo, na finalnoj večeri “Evrosonga” izbio je skandal, kada je na Tviteru isplivao snimak na kome se vidi kako Damiano Dejvid navodno konzumira narkotike. Ipak, dokazano je suprotno uprkos spekulacijama.

Organizatori “Evrovizije” oglasili su se danas i obavestili javnost da su rezultati testova na narkotike, pobedničke italijanske grupe “Maneskin” negativni.

Kako se navodi u saopštenju, Evropska radiodifuzna unija (EBU), na zahtev italijanske delegacije, sprovela je temeljni pregled, uključujući i proveru svih dostupnih snimaka. Rezultati testa na narkotike su negativni, i utvrđeno je da članovi pobedničke grupe, odnosno pevač Damiano Dejvid nije koristio narkotike tokom festivala.

Foto: Profimedia

– U “Zelenoj sobi” se nije koristila droga i smatramo da je slučaj zatvoren. Uznemireni smo jer su spekulacije koje su dovele do lažnih vesti zasenile duh događaja i nepravedno uticale na bend.

– Želimo još jednom da čestitamo grupi “Maneskin” i želimo im ogroman uspeh – navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike