Nove Lečićeve žrtve su joj se javile: Merima Isaković tvrdi da studentkinje hoće da svedoče!

27.05.2021

08:42 >> 11:11

0

Glumica, koja živi na Novom Zelandu, ispričala je da mlade devojke žele garanciju tužilaštva da njihov identitet neće biti otkriven

Nove Lečićeve žrtve su joj se javile: Merima Isaković tvrdi da studentkinje hoće da svedoče!
Copyright Merima Isaković, Branislav Lečić, Printscreen/ATAImages

Glumica Merima Isaković ispričala je da su joj se nakon potresnog svedočenja u intervjuu javile devojke koje su joj ispričale da im je Branislav Lečić prilazio na razne nepristojne načine.

– Sve što sam ispričala bilo je u nadi da će se time zaustaviti medijska hajka i psihološko zlostavljanje nad jednom mladom ženom Danijelom Štajnfeld, koja je uspela da se uzdigne iz pepela i prozove nasilnika na odgovornost. A i celo društvo jer tragična trauma koja se desila Danijeli Štajnfeld nije priča o izolovanom činu – jednoj žrtvi jednog nasilja, niti o jednom nasilniku. To je priča o pojavi koja je mnogo češća nego što je društvo spremno da prizna. Koliko sam shvatila, Danijela nije želela da svojom prijavom otvori javnu debatu. Verovala je da će je zakon u njenoj domovini zaštititi i još važnije: da će zaštititi druge devojke od istog i sličnih nasilnika time što će se ovaj nasilnik zaustaviti u razularenoj bahatosti – rekla je za Nedeljnik.

Danijela Štajnfeld Printscreen/YouTube/N1

pročitajte još

– Stojim iza svake reči na onih 18 stranica koje su objavljene u Nedeljniku 8. aprila 2021. godine, ispričala Merima Isaković i dodala:

– Voljne su da svedoče pred Tužilaštvom, ali samo pod uslovom da njihov identitet ostane u tajnosti. Naglasile su da ga se boje, ali i da su zaprepašćene toksičnim napisima, pa i šire. Pitale su me da li mogu da nekako meni kažu sve što su doživele od Lečića, ali da sačuvam njihov identitet.

Foto:24sedam/Goran Sivački

Svedoci su, nastavlja Merima Isaković, voljni da on preda snimke gde su njihovi glasovi maskirani na uvid Tužilaštvu, a takođe su voljne da razgovaraju direktno sa tužiocem i svedoče, ako im je zagarantovana tajnost identiteta.

Podsetimo, Lečić je dao izjavu u policiji 26. marta u svojstvu građanina, kada je u potpunosti negirao navode Štajnfeldove, a iste večeri je na društvenim mrežama objavio i da je “prošao poligraf”.

Nakon toga usledilo je zatišje u ovom slučaju, sve dok nije objavljena ispovest nekadašnje glumice Merime Isaković u kojoj je iznela tvrdnje da je Lečić 1978. godine seksualno uznemiravao, u vreme kada su bili kolege na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike