Branislav Lečić odgovorio na otpužbe Merime Isaković: Povređeni su mi čast i ugled

27.05.2021

19:29 >> 19:54

0

Glumac ističe da ga je koleginica nepravedno osudila za čin napastvovanja koji on demantuje da je počinio

Branislav Lečić odgovorio na otpužbe Merime Isaković: Povređeni su mi čast i ugled
Copyright ATAImages/Antonio Ahel/Privatna arhiva

Merima Isaković je u ispovesti za „Nedeljniku” izjavila da ju je kolegu Branislav Lečića s*ksualno napastvovao pre 43 godine, kao i da su joj se nakon emotivne izjave javile brojne devojke, koje su joj se poverile da im je Lečić prilazio na nepristojan način, zbog čega su kako kaže, sada spremne da svedoče protiv njega pred Tužilaštvom, ali žele da njihov identitet ostane anoniman.

Povodom novih Meriminih izjava, oglasio se i Lečić koji je istakao da je nevin u celoj priči i da su sve informacije o njemu potpuno neistinite, te da mu je narušen ugled.

– Pre svega, objavljena informacija je potpuno neistinita, jer ja nisam učinio, niti pokušao da učinim krivično delo silovanja – rekao je glumac i dodao:

– Dalje, osvrnemo li se na zakonsku regulativu javnog informisanja, videćemo da se putem medija objavljuju i informacije, ideje i mišljenja o pojavama, događajima i ličnostima o kojima javnost ima opravdan interes da zna, bez obzira na način na koji su pribavljene informacije, u skladu sa odredbama svog zakona, i da svako ima pravo da istinito, potpuno i blagovremeno bude obavešten o pitanjima od javnog značaja i sredstva javnog obaveštenja su dužna da to prvo poštuju. Postavlja se pitanje čiji interes i prava se ostvaruju na ovaj način, označavanjem nevinih ljudi kao učinilaca najtežih zločina, i to čak pre pokretanja krivičnih postupaka. Osim što je objavljivanjem mojih fotografija u tekstu o silovanju i mojim označavanjem kao “moćnog nasilnika” i silovatelja povređen javni interes građana Republike Srbije, ovim činom povređeni su i moji lični interesi i prava, a pre svih moji ugled i čast, kao i pretpostavka nevinosti kao pravo koje mi je zagarantovano najviše nacionalnim i međunarodnim pravnim aktima – napisao je Lečić u odgovoru za „Nedeljnik”.

Isakovićeva je istakla da se devojke koje su joj se obratile plaše mogućeg ishoda, te da zato žele da se sačuva njihov identite.

– Voljne su da svedoče pred Tužilaštvom, ali samo pod uslovom da njihov identitet ostane u tajnosti. Naglasile su da ga se boje, ali i da su zaprepašćene toksičnim napisima, pa i šire. Pitale su me da li mogu da nekako meni kažu sve što su doživele od Lečića, ali da sačuvam njihov identitet.

Podsetimo, Lečić je izjavio da se povodom optužbi na njegov račun više neće obraćati javnosti sve dok Tužilaštvo ne izađe sa zvaničnim stavom o njegovom slučaju.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike