Maltežani zahtevaju da se ceo italijanski bend testira? Drama na internetu: Dajte trofej Destini!

30.05.2021

06:15 >> 06:19

0

Pevačica je u susret velikom takmičenju bila jedna od vodećih u kladionicama i predviđali su joj pobedu. Njeni fanovi sada smatraju da su uskaćeni za triju

Maltežani zahtevaju da se ceo italijanski bend testira? Drama na internetu: Dajte trofej Destini!
Copyright Destini Čukunjere Printscreen RTS

Ove godine, Maltu je na „Evrosongu” predstavljala mlada pevačica Destini Čukunjere sa pesmom „Je Me Casse”, a kontroverze oko njenog nastupa ne prestaju, te je sada njeni glasači i fanovi brane, dok napadaju italijanske pobednike.

Pevačica, koja je prema kladionicama bila favorit, pa dospela na sedmo mesto, a kasnije kritikovana da je u nju uloženo 650.000 evra, ipak je ostala mnogo iza benda „Maneskin” („Zitti e buoni”).

Damijano David Printscreen RTS

Maltežanima je to, očito, veoma teško palo, posebno zbog ispada pevača u finalnoj noći kada se posumnjalo da šmrče kokain. Zbog toga su pokrenuli peticiju da se ceo italijanski bend testira jer su “od njih usred programa uživo i na nacionalnoj televiziji napravili budale”.

Slatki ritam „pao je u senku” daleko tvrđeg zvuka, a sudeći po onlajn komentarima, njena zemlja je to podnela i mnogo lošije od nje same.

Osamnaestogodišnja Destini dala je sve o sebe.

Pročitajte još:

Čitavu pesmu je, inače, posvetila ženama u nadi da će ih ohrabriti, pomoći im da pronađu svoj glas, želela je da im pokaže „da mogu sve i mogu same” i da je najlepše tek pred svima onima koje ne napušta vera u sebe. Na njeno promovisanje, pisali su tamošnji mediji, potrošeno je čak 650.000 evra (Turistička zajednica Malte uložila 350.000, a javni servis oko 300.000), međutim – jedva su zadržali svoju poziciju u prvih deset zbog glasova publike koji su gotovo „leteli u ruke” Italiji, Švajcarskoj, Francuskoj… A dok se ona trudila da zadrži osmeh na licu i uživa u poslednjim trenucima spektakla u Roterdamu, na Malti je, izgleda, bes rastao kao kvasac.

U finalnoj noći, zbog nesrećnog poteza pevača benda iz Italije, mnogi su posumnjali da su se koristile nedozvoljene supstance, pa ustali za njegovo testiranje, uprkos negiranju kontroverznog Damijana Davida da je o tome uopšte reč. Organizatori su se nešto kasnije oglasili pa istakli kako je test urađen, te da je pokazao da je negativan. Maltežani nezadovoljni plasmanom, osim što su tražili da se trofej da njihovoj Destini, zahtevaju i testiranje celog sastava „Maneskin”.

„Videli smo šta je uradio”, „Trebalo je da pobedi Destini, ima prelep glas”, „Njega je trebalo da diskvalifikuju zbog droge”, „Nije fer, izbacite ga”, „Neka testiraju sad ceo bend”, „Hajde da vidimo, da ili ne?”, „Uopšte me ne raduje što je trofej kod njih”… Samo su neki od komentara ispod peticije u kojoj su fanovi Destini tražili da se „rokeri iz Italije skinu sa trona”.

Malta posle ,,Evrovizije”, Change screenshot

Pevačica se akonto ovoga nije oglašavala – a nije ni morala, kako su njeni fanovi „preuzeli to kormilo”.

Destini Čukunjere Profimedia

Na stotine ljudi potpisalo je „proveru mladog Italijana” koji je, osim što je „očistio ime”, svakako zadržao i trofej.

Pročitajte još:

Destini je rođena u avgustu 2002. godine i otac joj je poznati nigerijski fudbaler Ndubisi Čukunjere. Najstarija je od troje dece i pevanjem se bavi od 10. godine, dok joj je druga velika ljubav gluma. Posle pobede na dečijoj Evroviziji u Sofiji 2015. godine („Not my soul”) nastavila je da gradi karijeru pevačice. Godine 2017. učestovala je u šouu „Britanija ima talenat“, gde je stigla i do polufinala. Za sada, kruna njenog uspeha svakako je pobeda u malteškom X Faktoru.

Mnogi su se nadali da će iz Roterdama poneti sa sobom i evrovizijski trofej, međutim, ovoga puta nije imala toliko sreće.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike